«Σπάρτακος»: Δεν καπηλευόμαστε, αλλά δεν θα μας καπελώσουν – Ζητά τα ίδια δικαιώματα για εργολαβικούς και μόνιμους υπαλλήλους της ΔΕΗ

2 Min Read


Να έχουν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις σε εργολάβους τα ίδια δικαιώματα με τους εργαζομένους στη ΔΕΗ σε περιπτώσεις εργατικών δυστυχημάτων είχε ζητήσει το σωματείο «Σπάρτακος» από την επόμενη κιόλας μέρα του δυστυχήματος στον ΑΗΣ Καρδιάς, δηλώνουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του σωματείου, αφήνοντας αιχμές για καπηλεία του θέματος από το σωματείο «Εργατική Αλληλεγγύη».
Ο πρόεδρος του «Σπάρτακου» Μόσχος Μόσχου αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν για το θέμα, διευκρινίζοντας πως καθυστερεί λόγω γραφειοκρατίας, προσθέτοντας πως «είναι γνωστό το ποιος ξεκίνησε το θέμα και σημασία έχει να βρεθεί λύση»
«Πριν από 14 μήνες και συγκεκριμένα στις 19 Αυγούστου 2017 και όταν είχαμε ένα ακόμα θανατηφόρο εργατικό κάναμε συνάντηση με τον πρόεδρο της διοίκησης και είπαμε φτάνει πια, οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως αριθμοί και βάλαμε συγκεκριμένα ζητήματα, όπως ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο. Λίγους μήνες μετά, η πίεση έφερε αποτελέσματα και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης έφερε ομόφωνα εισήγηση στις 7 Δεκεμβρίου 2017 σύμφωνα με την οποία οι εργολαβικοί εργαζόμενοι, σε περίπτωση θανατηφόρων, θα αντιμετωπίζονται όπως οι μόνιμοι.
Στις 22 Δεκεμβρίου στάλθηκε στο αρμόδιο υπουργείο το έγγραφο και πιστεύω πως το θέμα έχει πάρει το δρόμο του» δηλώνει ο πρόεδρος του «Σπάρτακου».
Από την πλευρά του ο γραμματέας Αθανάσιος Μάστορας έδωσε στη δημοσιότητα τη σχετική αλληλογραφία με τη ΔΕΗ «που ήρθε μετά την όχληση από το «Σπάρτακο» μετά το θάνατο του Γιάννη Πανυτσίδη εν ώρα εργασίας που άφησε πίσω τη σύζυγο και τα δυο παιδιά του. Βρισκόμαστε στο στάδιο που έχει σταλεί το σχέδιο νόμου στην υπουργό Όλγα Γεροβασίλη, έχει κοινοποιηθεί στην κ Αχτσιόγλου και περιμένουμε απτά αποτελέσματα».
Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ που βρίσκεται στη διαδικασίας έγκρισης από τα υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών και Ενέργειας προβλέπει την πρόσληψη ενός άτομο από την οικογένεια του θανόντα εν ώρα εργασίας και την καταβολή χρηματικής αποζημίωσης εφάπαξ.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση