Επιστολή με ημερομηνία 22 Ιουνίου 2026 απέστειλε το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ Α.Ε. «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σταύρο Παπασταύρο, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την έλλειψη απάντησης σε αίτημα που είχε υποβληθεί από τις 6 Μαΐου 2026.
Αναπάντητο αίτημα από τις 6 Μαΐου
Το σωματείο είχε ζητήσει με επιστολή του (Αριθ. Πρωτ: 787) τη διοργάνωση σύσκεψης στο Υπουργείο με τη συμμετοχή του σωματείου, του Περιφερειάρχη, Βουλευτών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Πάνω από έναν μήνα μετά, το Υπουργείο δεν έχει δώσει καμία απάντηση.
«Καμία επικοινωνία, καμία πρόθεση»
Το σωματείο αναφέρει στην επιστολή του ότι η σιωπή του Υπουργείου συνιστά «έμπρακτη επιβεβαίωση της αδιαφορίας» απέναντι στους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι «πλέον βιώνουν αισθητά την περιθωριοποίηση». Επισημαίνει ότι δεν τηρήθηκαν «ούτε καν οι τύποι» και παραπέμπει στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού περί υποχρέωσης της πολιτείας για επικοινωνία με τους πολίτες.
Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι τα ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας — η κατάσταση των εργαζομένων, οι ανησυχίες των πολιτών και το μέλλον της περιοχής — «συνδέονται και θα έχουν αντίκτυπο σε πολλά πεδία ολόκληρης της χώρας».
Το αίτημα παραμένει ενεργό
Το σωματείο δηλώνει ότι επιμένει στο αίτημά του και καλεί τον Υπουργό «να πράξει τα δέοντα». Την επιστολή υπογράφουν ο Πρόεδρος Ιωάννης Φασίδης και ο Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Σπανοδημητρίου.









