Στα 13 ευρώ η τιμή του αρνιού και του κατσικιού φέτος

3 Min Read

7% – 8% αύξηση λόγω της γενικότερης ακρίβειας

Η ακρίβεια «σαρώνει» τα ελληνικά νοικοκυριά κι ενώ έχουμε ήδη μπει στη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα είναι προ των πυλών, πολλά Πασχαλινά είδη είναι σχεδόν… απαγορευτικά, λόγω των υψηλών τιμών τους.

- Advertisement -

Μικρή αύξηση υπάρχει και στις τιμές του κρέατος.  Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Κοζάνης, Μάκης Γκιάτας, μιλώντας στο «Χ», φέτος υπάρχει μια μικρή αύξηση στην τιμή του αρνιού και του κατσικιού, της τάξεως των 50 – 60 λεπτών, λόγω και της γενικότερης ακρίβειας, με το ποσοστό της αύξησης να κυμαίνεται γύρω στο 7% με 8%.

Οι τιμές φέτος για το αρνί και το κατσίκι είναι «τσιμπημένες» και κυμαίνονται γύρω στα 13 με 13,50 ευρώ το κιλό. Ο κόσμος της Κοζάνης εκτός από αρνί και κατσίκι προτιμά και το κοκορέτσι, ενώ η μαγειρίτσα δε λείπει από σχεδόν κανένα τραπέζι. «Οι παλιοί Κοζανίτες τρώνε μπουμπάρια, τσιτσιλάτο που είναι παραδοσιακά φαγητά» τόνισε ο κ. Γκιάτας και συνέχισε λέγοντας πως στα κρεοπωλεία φέτος ο κόσμος μπορεί να βρει τα πάντα.

Μάλιστα καθώς μεσολαβεί και η αργία της Πρωτομαγιάς, που τα κρεοπωλεία θα παραμείνουν κλειστά, οι προμήθειες αναμένεται να γίνουν εντός της Μεγάλης Εβδομάδας. «Φέτος ο κόσμος μπορεί να βρει τα πάντα γιατί θα κάνουμε Πάσχα και Πρωτομαγιά μαζί». Οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες, με τον κόσμο να δείχνει ενδιαφέρον για να ψωνίσει νωρίς για να έχει ένα πλούσιο Πασχαλινό τραπέζι.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Γκιάτας, τα κρεοπωλεία είναι προετοιμασμένα για ακόμη μια χρονιά, ώστε να ανταποκριθούν στην κίνηση των ημερών. «Η κίνηση θα κορυφωθεί τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο που θα έρθει ο κόσμος να πάρει τις παραγγελίες του και δεν θα υπάρχουν κρέατα στα κρεοπωλεία μας έως τότε».

Όσον αφορά στα κρέατα που «βαφτίζονται» ελληνικά ο κ. Γκιάτας επεσήμανε πως οι πελάτες πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στον κρεοπώλη τους και να προτιμούν τα παραδοσιακά κρεοπωλεία από αυτά των Super Market. «Τα μεγάλα πολυκαταστήματα έχουν άλλη λογική, είναι πιο απρόσωπα, μπορεί να υπάρχει χαμηλότερη τιμή αλλά δεν έχουμε να κάνουμε με ποιότητα. Ο κόσμος ξέρει ότι στα κρεοπωλεία της γειτονιάς θα βρει καλύτερη ποιότητα κρέατος, το θέμα είναι καθαρά οικονομικό, δεν φτάνουν τα λεφτά». Ο κ. Γκιάτας κατέληξε δίνοντας τις ευχές του στον κόσμο για τις άγιες μέρες του Πάσχα, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Είναι δύσκολες οι καταστάσεις, τον καταλαβαίνουμε τον κόσμο. Η τσέπη και το πορτοφόλι είναι άδεια, αλλά πρέπει να εμπιστευτούν τον κρεοπώλη της γειτονιάς τους γιατί μπορεί να πάρουν ένα κιλό λιγότερο κρέας που δεν θα είναι αμφιβόλου ποιότητας».

Θένια Βασιλειάδου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση