«Στα χέρια» της κεντρικής διοίκησης η υπόθεση της Γέφυρας

2 Min Read
Το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη
Εθνική διάσταση παίρνει πλέον το ζήτημα της Υψηλής Γέφυρας των Σερβίων, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, με την παρουσία των υφυπουργών Μιχάλη Παπαδόπουλου και Γιώργου Καραγιάννη.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η άμεση εμπλοκή του κεντρικού κράτους στην αποκατάσταση της γέφυρας μέσα από την χρηματοδότηση των μελετών από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με το αναγκαίο ποσό, ύψους περίπου 2,5 εκ. ευρώ.

Επίσης, αποφασίστηκαν οι βελτιώσεις των παράπλευρων οδών, ώστε κατά το μεταβατικό διάστημα που η γέφυρα είναι κλειστή, αλλά και εφόσον παραστεί ανάγκη στο μέλλον, να χρησιμοποιούνται από τους πολίτες εναλλακτικά.

Η σύνταξη των μελετών θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να θεωρηθούν συνολικά τα θέματα ασφάλειας της γέφυρας και εφόσον βγουν πορίσματα επικινδυνότητας θα γίνουν οι ανάλογες παρεμβάσεις σημειακά ή συνολικά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και οι Δήμαρχοι Βελβεντού Μανώλης Στεργίου και Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου, αλλά και οι βουλευτές του νομού.

Μάλιστα, η ηγεσία του υπουργείου ενημέρωσε πως και το Υπουργείο Άμυνας θα εμπλακεί όπου κριθεί απαραίτητο. Επίσης, τέθηκε από τον βουλευτή Γ. Αμανατίδη και το θέμα του του κάθετου οδικού άξονα «περιφερειακός δακτύλιος Κοζάνης όρια Ν. Λάρισας» που θα πρέπει να αρχίσει να σχεδιάζεται, ενώ συζητήθηκαν θέματα για τα ανταποδοτικά αντισταθμιστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί συνεδρίασε και η Κεντρική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής που θα αποφασίσει για το ύψος της κρατικής αρωγής ανάλογα με την αποτίμηση του μεγέθους των συνεπειών, προκειμένου να υπάρξει και από ‘κει συνδρομή.

 Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση