Στα “ψηφιακά” χωριά του Βοίου ο Ν. Παππάς- Υποσχέθηκε άρση της ψηφιακής απομόνωσης που θα δώσει ώθηση στα τοπικά προϊόντα και θα ανοίξει αγορές

3 Min Read

Στη Δυτική Μακεδονία βρίσκεται από το μεσημέρι ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. Το Ν. Παππά υποδέχθηκαν στον κόμβο διασύνδεσης δικτύων υψηλής ταχύτητας στη Νεάπολη Κοζάνης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, οι βουλευτές Μ. Δημητριάδης, Θ. Μουμουλίδης, Γ. Ντζιμάνης και Κ. Σάλτσας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Π. Πλακεντάς, ο Δήμαρχος Βοίου Δημήτρης Λαμπρόπουλος και πολλοί αυτοδιοικητικοί.

Στην ατζέντα του Νίκου Παππά βρίσκεται το  γρήγορο internet σε 26 απομακρυσμένους οικισμούς της Δυτικής Μακεδονίας, κυρίως στην περιοχή του Βοίου, καθώς στο πρόγραμμα ψηφιακής πολιτικής (Rural Broadband) που υλοποιεί το υπουργείο, συμμετέχουν 26 απομακρυσμένα χωριά της Δυτικής Μακεδονίας.

Σε δηλώσεις του στη Νεάπολη Κοζάνης ο κ. Παππάς, μιλώντας για το Rural Broadband τόνισε πως «πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο που αφορά χιλιάδες οικισμούς. Είναι εξαιρετικό το γεγονός ότι αναπτύχθηκε το δίκτυο και ευελπιστούμε να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο α΄ Εξάμηνο του 2018. Είναι πολύ σημαντικό έργο για τους ανθρώπους που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, γιατί πλέον οι αποστάσεις δεν μετριούνται σε χιλιόμετρα, αλλά σε mbps. Το νέο έργο θα πρέπει να αξιοποιηθεί από τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις, για τη νέα εποχή και το ηλεκτρονικό εμπόριο».

Στον Πεντάλοφο, όπου το χιόνι έπεφτε ακατάπαυστα, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κ. Χονδροκώστας ανακήρυξε το Ν. Παππά επίτιμο δημότη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις στρεβλώσεις του Καλλικράτη.

Καλωσορίζοντας τον υπουργό ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας τόνισε χαρακτηριστικά «από τον Πεντάλοφο που οι πρόγονοί μας σμίλευαν την πέτρα, εμείς σμιλεύουμε την αλληλεγγύη, ενώ αναφέρθηκε στο αδιαπραγμάτευτο των νερών και της ενέργειας και τόνισε ότι με τις ευρυζωνικές υπηρεσίες «σπάει η απομόνωση».

Στην ομιλία του στον Πεντάλοφο ο Ν. Παππάς αναφέρθηκε στην άρση της “ψηφιακής απομόνωσης“ για όλους τους Έλληνες, που θα μας επιτρέψει να ανακόψουμε και –γιατί όχι;- να ανατρέψουμε το “people drain“ που αποστραγγίζει την ελληνική περιφέρεια. Εν τέλει, δεν μιλάμε εδώ απλά για ένα τεχνολογικό θέμα. Μιλάμε για ένα θέμα Δημοκρατίας».

Ο κ. Παππάς ξεναγήθηκε στη Μαθητική Εστία Πενταλόφου, ενώ η περιήγηση συνεχίστηκε στα Γρεβενά με τελικό σταθμό τον Αετό του Αμυνταίου Φλώρινας.

Την Τετάρτη  το πρόγραμμα του Ν. Παππά περιλαμβάνει συναντήσεις με τον ακαδημαϊκό κόσμο, τους παραγωγικούς φορείς, το δήμαρχο Κοζάνης και τον Περιφερειάρχη, ενώ το απόγευμα θα έχει ανοιχτή ομιλία στις 6.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα την έξοδο από την κρίση.

Μοιραστείτε την είδηση