Σταύρος Καμπουρίδης: Καλώ τους επικεφαλής των άλλων συνδυασμών να μας πουν αν είναι πραγματικά ανεξάρτητοι

5 Min Read

Συνέντευξη του υποψήφιου Δήμαρχου Κοζάνης στον «Χ»

Αποφασισμένος να διεκδικήσει με όποιον τρόπο θέσεις εργασίας στην περιοχή, εμφανίζεται ο επικεφαλής του συνδυασμού «Εδώ Κοζάνη» Σταύρος Καμπουρίδης. Σε συνέντευξή του στον «Χ» μιλά για τα σχέδια και τις προτάσεις του για τον Δήμο Κοζάνης και απευθυνόμενος στους επικεφαλής των τεσσάρων παρατάξεων που διεκδικούν τον Δήμο, τους καλεί να δηλώσουν ευθαρσώς να είναι πραγματικά ανεξάρτητοι ή αν στηρίζονται από συγκεκριμένα βουλευτικά γραφεία.

- Advertisement -

Ο κ. Καμπουρίδης δηλώνει πως είναι «παιδί από χωριό» με εμπειρία στην εστίαση από τα 14 του χρόνια και με παρουσία στην επιχειρηματικότητα της περιοχής από πολύ νωρίς. «Είμαι ένας λαϊκός άνθρωπος και έτσι θέλω να παραμείνω με σημαία την αλήθεια και την καθαρότητά μου» λέει ο ίδιος και προσθέτει πως πράγματα που δεν γνωρίζει τολμά να το πει χωρίς υπεκφυγές. Ο κ. Καμπουρίδης είχε εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Θόδωρου Καρυπίδη αλλά παραιτήθηκε όταν ο συνδυασμός έπαψε να είναι ανεξάρτητος και ακολούθησε την γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η δημιουργία μιας πραγματικά ανεξάρτητης παράταξης που θα συμμετείχε στις εκλογές για τον Δήμο Κοζάνης, γεννήθηκε πριν τέσσερα χρόνια όταν με πλησίασαν επιχειρηματίες και μου ζήτησαν να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας. Συζητήσαμε εκτενώς και για τρία χρόνια δουλέψαμε εντατικά για να καταρτίσουμε πρόγραμμα και σχέδιο και να φτιάξουμε έναν δυνατό συνδυασμό, με νέους ανθρώπους που δεν υπήρξαν παλιοί αυτοδιοικητικοί και με κύριο στόχο την δημιουργία θέσεων εργασίας. Παρά τις δυσκολίες και ειδικά λίγο πριν το τέλος Αυγούστου όταν έκλειναν οι συνδυασμοί, καταφέραμε να κρατήσουμε τους στόχους που θέσαμε και να είμαστε εδώ δυνατοί να διεκδικήσουμε τον Δήμο Κοζάνης» ανέφερε ο κ. Καμπουρίδης.

Ο ίδιος δεν φοβάται να πει ότι δέχτηκε τόσο ο ίδιος όσο και πολλοί υποψήφιοι σύμβουλοι ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα, τα οποία είχαν στόχο να σταματήσουν την κάθοδο του συνδυασμού στις εκλογές. «Με χτυπήματα κάτω από την ζώνη, με απειλές, με φθορές στην επιχείρησή μου και με απώλειες τελευταίας στιγμής συμβούλων από τοπικά διαμερίσματα, καταφέραμε να κλείσουμε τον συνδυασμό μας. Η απόφαση που πήραμε πριν τέσσερα χρόνια βασίζεται σε σίγουρα βήματα και να σημειώσω ότι εμείς έχουμε επιχειρήσεις και ρισκάρουμε από αυτή μας την απόφαση σε αντίθεση με άλλους που δεν έχουν» τόνισε ο κ. Καμπουρίδης.

Μιλώντας για το σχέδιο και τις προτάσεις του συνδυασμού του, αναφέρει πως εφόσον εκλεγεί η πρώτη εβδομάδα θα αφιερωθεί στα άτομα με αναπηρία και μαζί με την τεχνική υπηρεσία θα προχωρήσουν σε καταγραφή και εργασίες για εύκολη προσπελασιμότητα. Ένα από τα σημαντικότερα έργα που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα αυξήσει το ΑΠΕ της περιοχής, είναι, όπως λέει, η κατασκευή της «Βαντσιώστρατας» ενός δρόμου που θα ενώνει την Κοζάνη με όλα τα χωριά της Ελίμειας και παραπλεύρως του δρόμου αυτού θα εγκατασταθούν επιχειρήσεις. Ένα δεύτερο έργο είναι η διεκδίκηση ενός αυτοκινητοδρομίου στην περιοχή για να γίνονται αγώνες Dragster, αγώνες επιτάχυνσης από στάση σε μια ίσια διαδρομή. «Αυτά τα έργα είναι σχεδιασμένα και κοστολογημένα να γίνουν και θα το απαιτήσουμε γιατί μας το χρωστάνε. Εννοείται ότι ειδικά στο αυτοκινητοδρόμιο θα πρέπει και οι βουλευτές να βάλουν πόδι και η Περιφέρεια. Σύμβολο του συνδυασμού μας είναι το γρανάζι και για να κινηθεί θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί» τόνισε ο κ. Καμπουρίδης.

Σημαντική θέση το πρόγραμμά του έχει και η αξιοποίηση των ακινήτων του Δήμου Κοζάνης τα οποία είναι πρόθυμος να παραχωρήσει χωρίς αντίτιμο σε επιχειρήσεις ως κίνητρο για να επενδύσουν και να απασχολήσουν προσωπικό. «Πρέπει να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας στην περιοχή με όποιο κόστος. Πρέπει να παρακαλέσουμε για να μείνουν εδώ τα παιδιά μας και να κάνουν οικογένεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπουρίδης.

Τέλος, απευθυνόμενος στους ανθυποψήφιους του, τους κάλεσε να αποδείξουν ότι δεν έχουν πολιτική στήριξη και να ασχοληθούν με πράγματα που φέρνουν θέσεις εργασίας. Κατηγόρησε τον κ. Μαλούτα ότι ασχολήθηκε μόνο με φωτοβολταϊκά και τίποτα άλλο και κάλεσε τον κ. Κουζιάκη να κοιτάξει το αύριο και να προτείνει ουσιαστικά έργα. Όσον αφορά στον κ. Κοκκαλιάρη είπε πως «κλέβει προτάσεις του συνδυασμού και τις χρησιμοποιεί για δικές του» και κάλεσε την κ. Κουζιάκη να αποδείξει με ονόματα αν ο συνδυασμός του έχει ανθρώπους της ακροδεξιάς.

«Στόχος μας δεν είναι η καρέκλα. Αν είμαστε αντιπολίτευση θα είμαστε σκληροί σε ότι πάει να μολύνει την περιοχή και θα συμφωνούμε σε ότι προτείνεται για το καλό της Κοζάνης» κατέληξε ο κ. Καμπουρίδης.

Σωκράτης Μουτίδης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση