Στέφανος Κασσελάκης από την Κοζάνη: «Η σύγχρονη Αριστερά που εγώ οραματίζομαι, είναι ξεκάθαρα μια κυβερνώσα Αριστερά»

3 Min Read

Το μεγάλο στοίχημα για την Κοζάνη και για περιοχές με παρόμοια χαρακτηριστικά είναι το πώς θα έρθει νέο αίμα πίσω στον τόπο, σημείωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης.  Το μεγάλο αυτό στοίχημα θέλει νοσοκομεία, συγκοινωνίες, αποκέντρωση με φορολογικά κίνητρα και στέγη, ανέφερε ο κ. Κασσελάκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Κοζάνη, στο πλαίσιο των περιοδειών του σε όλη την Ελλάδα ως υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

«Η σύγχρονη Αριστερά πρέπει να δώσει στέγη σε νέους, ώστε να μπορούν να επιλέξουν να μείνουν στον τόπο τους και να καινοτομήσουν, ώστε να πάμε στο μέλλον και να υπάρχει ουσιαστική αποκέντρωση. Αυτό είναι για εμένα ο κύριος μοχλός αλλαγής της σύνδεσης του κράτους από εδώ και πέρα και είναι κάτι το οποίο, μαζί με το κοινωνικό κράτος, το οποίο χρειαζόμαστε από άκρη ως άκρη, θα είναι προτεραιότητα στη δική μου καμπάνια, αλλά και στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή μου» τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

Στη συνέχεια ανέφερε πως ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα «καθαρίσει» τη διαπλοκή σε όλα τα επίπεδα, ενώ τόνισε πως το κράτος δεν είναι πλέον κοινωνικό, ενώ είναι απαραίτητη η υγιής επιχειρηματικότητα. Επιπλέον, ανέφερε πως χρειάζεται ανασυγκρότηση στα πάντα, αρχίζοντας από την πολιτική προστασία.

Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να υπάρχει μόνο η δημοκρατική τάση, καθώς είναι η μόνη αριστερή τάση, η οποία μπορεί να υπάρχει. Ο ίδιος οραματίζεται ένα κόμμα, το οποίο θα ανοιχτεί στα μέλη του, θα τους εμπνέει, θα  τους παροτρύνει και θα είναι δίπλα τους.

«Η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας ερημώνει και οι νέοι δεν μένουν στις ρίζες τους» τόνισε ο ίδιος και συνέχισε λέγοντας πως αυτό μπορεί να αλλάξει με τις επενδύσεις σε υγεία, παιδεία, συγκοινωνίες, κ.α. Επίσης αναφέρθηκε στο υποστελεχωμένο νοσοκομείο της Κοζάνης, στο ότι η πόλη της Κοζάνης δεν έχει σιδηροδρομική σύνδεση με κάποια άλλη και στις προοπτικές που έχει η τεχνητή μας λίμνη.

Όσο για το γιατί πρέπει να εκλεγεί ο ίδιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των υπολοίπων υποψηφίων ανέφερε χαρακτηριστικά πως «εγώ έχω τη θέληση και την φιλοδοξία, επειδή ξεριζώθηκα από αυτή τη χώρα όταν ήμουν 14 ετών από μια αδικία και για εμένα είναι στοίχημα ζωής το να μπορέσω να έρθω πίσω στον τόπο μου για να μπορώ να καθαρίσω τις καταστάσεις οι οποίες έδιωξαν τους γονείς μου».

Τέλος, ανέφερε πως η σύγχρονη Αριστερά δεν φοβάται την κανονικότητα, την αρπάζει και την αλλάζει, την κάνει καλύτερη και κάνει καλύτερη τη ζωή του απλού ανθρώπου. «Πρέπει να αντλήσουμε έμπνευση για την επόμενη μέρα του κόμματος και της χώρας, από τους ανθρώπους στη Μακρόνησο, οι οποίοι αντιστάθηκαν για το μέλλον όλου του ελληνικού λαού και όχι μόνο για τον εαυτό τους».

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση