Στη δημιουργία Μητρώου Τοπικών Παραγωγών προχώρησε ο Δήμος Σερβίων- Η τοπική οικονομία σε πρώτο πλάνο

2 Min Read

Στο πλαίσιο στήριξης της τοπικής οικονομίας, ο Δήμος Σερβίων προχώρησε στην ανακοίνωση δημιουργίας Μητρώου Τοπικών Παραγωγών. Πρόκειται για μια στρατηγική δράση στηριζόμενη στην καινοτομία και στην επιχειρηματικότητα, όπως εξηγεί στο «Χ» ο υπεύθυνος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του δήμου και υπεύθυνος του προγράμματος Μιχάλης Φωτίου.

«Ο δήμος προσπαθεί να συγκεντρώσει όλους τους τοπικούς παράγωγους, καταγράφοντας τα εποχικά τους προϊόντα ώστε να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων στο διαδίκτυο όπου ο πολίτης θα μπορεί να απευθυνθεί στον παραγωγό, να βλέπει τα διαθέσιμα προϊόντα και να αγοράζει» τονίζει ο κ. Φωτίου.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην  αντιδήμαρχο Νανά Γκαμπούρα και προέκυψε λόγω των δυσχερειών από την πανδημία covid-19. Ειδικά στην ΠΕ Κοζάνης λόγω των ειδικών μέτρων για την αποφυγή συνωστισμού στις λαϊκές αγορές και της απαγόρευσης μετακίνησης σε άλλες περιφερειακές ενότητες, δημιουργήθηκε η ανάγκη να υπάρξει μια «βάση δεδομένων» τοπικών προϊόντων.

«Τα έκτακτα μέτρα της πανδημίας, δυσκολεύουν την κατάσταση. Με την συγκεκριμένη δράση, ο δήμος φέρνει τον παραγωγό στο σπίτι του πολίτη με απόλυτη ασφάλεια. Με αυτόν τον τρόπο και εξυπηρετούμε τους πολίτες και παράλληλα ενισχύουμε τον τοπικό παραγωγό» συμπληρώνει ο κ. Φωτίου.

Η διαδικασία καταγραφής ξεκίνησε

Η καταγραφή των παραγωγών έχει αρχίσει στις 22 Οκτωβρίου. Η διαδικασία είναι απλή και γίνεται μέσω τηλεφώνου στο 2464350137. «Οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται μας τηλεφωνούν, δηλώνουν τα στοιχεία τους, το προϊόν που διαθέτουν και από ποια κοινότητα του δήμου προέρχεται. Τελειώνοντας την καταγραφή θα πρέπει ο κάθε παραγωγός να μας δώσει γραπτά την συγκατάθεσή του καθώς τα προσωπικά του δεδομένα (όνομα , τηλέφωνο) θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο. Δεν υπάρχει κάποια καταληκτική ημερομηνία για την καταχώρηση των προϊόντων. Θα προστίθενται παράγωγοι συνέχεια σε συνεννόηση και με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων» σημειώνει ο κ. Φωτίου.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της καταγραφής, παραγωγοί και προϊόντα θα αξιολογηθούν, θα κατηγοριοποιηθούν και θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα Δήμου Σερβίων. Ήδη το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και η λίστα προϊόντων και παραγωγών εμπλουτίζεται μέρα με την μέρα.

 

Αργυρώ Ξανθοπούλου

Μοιραστείτε την είδηση