Στη γλώσσα του ρεαλισμού

2 Min Read

Τέθηκε στα εγκαίνια της Egnatia Expo, το απόγευμα της Τετάρτης στην Πτολεμαίδα, από το δήμαρχο Εορδαίας, το θέμα της δημιουργίας ενός νέου πολυχώρου που θα στεγάσει μεταξύ άλλων και την έκθεση που γίνεται τώρα στο πάρκινγκ ξενοδοχείου.

Σε μια άλλη εποχή, με άλλα οικονομικά, το αίτημα αυτό θα θεωρούνταν εξ’ αρχής αποδεκτό, στη βάση της ικανοποίησης του τοπικισμού, μακριά από κάθε διάθεση κριτικής και λογικής. Τόσα και τόσα έχουμε, ακόμα ένα μας πείραξε;

- Advertisement -

Στην εποχή, όμως, του ρεαλισμού υπήρξε ιδιαίτερα παρήγορο το γεγονός ότι ο περιφερειάρχης, κύριος αποδέκτης του αιτήματος, είχε μια ιδιαίτερα κριτική στάση, επισημαίνοντας την τύχη του Εκθεσιακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και τη γεωγραφική απόσταση που χωρίζει την Πτολεμαΐδα με τα Κοίλα.

Πιθανόν σε κάποιους να μην άρεσε, αλλά είναι φοβερό, ακόμα και σε αυτή τη συγκυρία, να μην αντιλαμβανόμαστε ότι δεν χρειαζόμαστε άλλες υποδομές, αλλά τρόπους να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά τις ήδη υπάρχουσες. Χωρίς να έχει καν στεγνώσει η μπογιά από τα δεκάδες κτίρια που υλοποιήθηκαν στις προηγούμενες προγραμματικές περιόδους, ερχόμαστε να ζητήσουμε καινούργια, για τα οποία δεν έχουμε ιδέα πως θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε.

Αν, λοιπόν, οι αιρετοί θέλουν να προσφέρουν ουσιαστικές υπηρεσίες, είναι σημαντικό κάποτε να βάζουν τα πράγματα σε βάση ρεαλισμού.

Iωάννα

Μοιραστείτε την είδηση