Στη σημερινή πανυγειονομική απεργία καλεί τους Δυτικομακεδόνες γιατρούς να συμμετέχουν η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών

2 Min Read

Έξω από τις πύλες των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας καλεί τους εργαζομένους στην υγεία να βρεθούν σήμερα η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας, λαμβάνοντας μέρος στην πανυγειονομική απεργία αλλά και στη γενική απεργία στις 9 Νοεμβρίου.

Στα βασικά αιτήματα της Ένωσης εντάσσεται η μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, η άμεση προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων, αλλά και η άμεση στελέχωση όλων των κλινικών. Επίσης, οι γιατροί, μεταξύ άλλων, ζητούν την άμεση εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.

Τα κενά είναι τραγικά

«Η κυβέρνηση συνεχίζει την εγκληματική της πολιτική στο χώρο της υγείας. Τρία χρόνια πανδημίας και επικαλείται ότι παίρνει «πρόσθετα μέτρα» για την «ενίσχυση» του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση δήθεν των «εκτάκτων» αναγκών της πανδημίας. Πρόσθετα μέτρα που δεν «προσθέτουν προσωπικό». Τα κενά στα Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας είναι τραγικά»
αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΙΝΔΥΜ.

Επίσης, οι νοσοκομειακοί γιατροί θέτουν το θέμα της υποστελέχωσης των κλινικών, αναφέροντας πως «ολόκληρα τμήματα και κλινικές, με τραγικό παράδειγμα  την Παιδιατρική Κλινική στο Μαμάτσειο που έχει απομείνει με δύο γιατρούς, οδηγούνται σε ξαφνικό θάνατο, δεν μπορούν να βγάλουν τις εφημερίες του μήνα. Το επόμενο διάστημα αν δεν προκηρυχθεί το σύνολο των οργανικών θέσεων, δεκάδες ακόμα κλινικές θα μείνουν στον «αέρα».

Να απορρίψουν υγειονομικοί και πολίτες τη μελέτη για νέο νοσοκομείο

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία καλούν, επίσης, τους υγειονομικούς και τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας να απορρίψουν τη μελέτη της δημοτικής αρχής για νέο νοσοκομείο, καθώς αυτό θα υποβαθμίσει το Μαμάτσειο.

 

Όλγα Τουφεγγοπούλου- www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση