Στην “αυτονομία” της προχωρά η τηλεθέρμανση Αμυνταίου από την καύση βιομάζας

1 Min Read

Την πλήρη αυτονομία της επιδιώκει η τηλεθέρμανση Αμυνταίου και της γύρω περιοχής με το έργο της κατασκευής δύο δεξαμενών που θα παράγουν από βιομάζα 15Μwatt ενέργειας η κάθε μια.
Οι συζητήσεις ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια, όταν η ανησυχία για το μέλλον της Τ/Θ μεγάλωνε, αφού ο σταθμός έμπαινε σε καθεστώς περιορισμένης λειτουργίας και οι συζητήσεις για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ φούντωναν.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης Τηλεθέρμανσης της ευρύτερης περιοχής Αμυνταίου Ευθύμιο Χαριτίδη, ο προϋπολογισμός του έργου είναι περίπου 12 κ. ευρώ.
Ανάλογες κατασκευές της ίδιας ισχύος δεν υπάρχουν σε επίπεδο χώρας, γι’ αυτό και το έργο είναι πρωτοποριακό, προσφέροντας πλήρη αυτονομία στο σύστημα τηλεθέρμανσης χωρίς καμία εξάρτηση από τη ΔΕΗ.
Η πρόταση υποβάλλεται στο ΕΠΑνΕΚ για χρηματοδότηση και προχωρά προς δημοπράτηση, μια διαδικασία που σύμφωνα με τον κ. Χαριτίδη θα τελειώσει το Μάιο, ενώ το Σεπτέμβριο του 2019 αναμένεται να έχει τελειώσει αυτό το μεγάλο έργο.
«Είμαστε η μόνη Τ/Θ χωρίς εφεδρεία για τυχόν αστοχία και βλάβες. Η εφεδρεία μας ήταν έως τώρα η 2η μονάδα του ΑΗΣ» λέει ο κ. Χαριτίδης.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση