Στην Κοζάνη ο Υφυπουργός Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς- Στήριξη βιομηχανίας, master plan για την περιοχή και αύξηση χρηματοδοτήσεων

2 Min Read

Με επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών επιχειρεί η κυβέρνηση να απορροφήσει τους κραδασμούς που έχουν προκληθεί από την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού απο τη Νέα Υόρκη για πλήρη απολιγνιτοποίηση το 2028. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να επισκεφθούν την περιοχή ο Υπουργός Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης και ο πρόεδρος της ΔΕΗ Γ. Στάσσης.

Το βράδυ της Παρασκευής αφίχθη στην Κοζάνης ο  Υφυπουργός Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς, όπου συναντήθηκε με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου,  βουλευτές και αυτοδιοικητικούς  της περιοχής στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

- Advertisement -

Ο Υφυπουργός απευθυνόμενος στους τοπικούς φορείς και μιλώντας για την επόμενη μέρα της περιοχής  ανέφερε πως λόγω της ΔΕΗ,  στην περιοχή υπάρχει ειδική τεχνογνωσία σε ειδικότητες δυσεύρετες στην Ευρώπη, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί.”Θέση μου είναι πως πρέπει να βασιστούμε σε πράγματα τα οποία είναι εφικτά άμεσα, χρησιμοποιούν τα συντριπτικά πλεονεκτήματα του τόπου και δημιουργούν ένα όραμα γα πράγματα τα οποία μπορούν να έρθουν. Αλλά δεν μπορούμε να πούμε πράγματα πολύ μακρινά, όπως ότι θα γίνει η Δυτική Μακεδονία Silicone Valley. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε θέματα βιομηχανίας, όπου υπάρχει μια παράδοση, να υπάρχει ένα master plan για την περιοχή, να πετύχουμε μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις από την Ε.Ε. και τον Εθνικό προυπολογισμό”.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι φορείς της περιοχής παρουσιάζοντας τα βασικά ζητήματα.

Στόχος της επίσκεψης Θωμά είναι η καταγραφή των αντιδράσεων και η επικοινωνιακή διαχείριση στον απόηχο των ανακοινώσεων Μητσοτάκη. Έμφαση αναμένεται να δοθεί και στις επαφές με τους συνδικαλιστές (ειδικά αυτούς του κυβερνώντος κόμματος), οι οποίοι προς το παρόν τηρούν στάση αναμονής απουσία συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.
Το πρόγραμμα του κ. Θωμά είναι γεμάτο και περιλαμβάνει επισκέψεις σε “κλειστούς” λιγντικούς σταθμούς, όπως αυτοί της Μελίτης και του Αμυνταίου, στη νέα μονάδα, στο ορυχείο νοτίου πεδίου, στον οικισμό Ποντοκώμης και στην τηλεθέρμανση Αμυνταίου.

 

Μοιραστείτε την είδηση