Στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές εξετάσεις

1 Min Read

Τη Δευτέρα 16 Μαϊου ξεκινούν οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις που θα ολοκληρωθούν στις 6 Ιουνίου. Οι θέσεις για τις οποίες διαγωνίζονται οι υποψήφιοι αυξάνονται φέτος κατά 1655. Έτσι 43.855 θέσεις προβλέπονται για τα ΑΕΙ και 26.130 θέσεις για τα ΤΕΙ.

Οι πανελλαδικές θα γίνουν φέτος με το καινούργιο σύστημα που είχε ανακοινωθεί πριν 3 χρόνια και οι σημερινοί τελειόφοιτοι καλούνται να εξεταστούν σύμφωνα με αυτό. “Το νέο σύστημα περιορίζει τις επιλογές των σχολών που θα έρθουν με το μηχανογραφικό του Ιουλίου, καθώς περιορίζει στα 4 μαθήματα για να “ανοίξει” ενα επιστημονικό πεδιο και 5 για να ανοίξει δεύτερο” λέει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κοζάνης Ζήσης Ντούντας και συμπληρώνει οτι “μόνο το 26,5% των τελειοφοίτων επιθυμουν να ανοίξουν και δεύτερο επιστημονικό πεδίο”.

Στην τελική ευθεία, λοιπόν, μπήκαν οι 103.000 που θα εξεταστούν για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. “Το νέο σύστημα θα δείξει τις παθογένειες σε σχέση με την επιλογή των φοιτητών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το επιστημονικό πεδίο για τις παιδαγωγικές θα αφορα μόνο 19 σχολές. Μένει να δούμε τι θα υπάρξει μετά το πέρας των εξετάσεων” καταλήγει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ.

 

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση