Στην Βουλή το θέμα των αποζημιώσεων των αγροτών του Δρεπάνου από το χαλάζι

2 Min Read

Ερώτηση κατέθεσαν δυο βουλευτές της «Ελληνικής Λύσης»

Οι βουλευτές της «Ελληνικής Λύσης» Απόστολος Αβδελάς (αριστερά) και Κωνσταντίνος Χήτας (δεξιά)

Τις αποζημιώσεις των αγροτών από τις καταστροφές αγροτικών καλλιεργειών στις 8 Ιουνίου από την δυνατή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή του Δρεπάνου, φέρνουν στην Βουλή οι βουλευτές της «Ελληνικής Λύσης» Απόστολος Αβδελάς και Κωνσταντίνος Χήτας. Οι δυο τους κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και ζητούν να μάθουν τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις αυτές.

- Advertisement -

Στο κείμενο της ερώτησης, οι βουλευτές αναφέρουν πως «οι ολικές καταστροφές, κατά τις αρχικές εκτιμήσεις, εντοπίζονται σε εκτάσεις με ελαιοκράμβες, καλαμπόκια, σιτηρά και πατάτες. Το ακραίο καιρικό φαινόμενο είχε διάρκεια πλέον των 30 λεπτών και το χείριστο του γεγονότος ήταν ότι οι περισσότερες παραγωγές βρίσκονταν στη φάση της συγκομιδής, εκτός της πατάτας η οποία βρισκόταν σε φάση ανάπτυξης. Επιπλέον, καταστροφές διαπιστώθηκαν και σε καλλιέργειες άλλων τοπικών κοινοτήτων, όπως του Μαυροδεντρίου και της Ποντοκώμης. Τέλος, επλήγησαν οι ελιές στα Ίμερα Σερβίων και οι δεντροκαλλιέργειες στο Βελβεντό.»

Οι βουλευτές ζητούν από τον κ. Γεωργαντά να απαντήσει αν το υπουργείο διενήργησε άμεσα τους απαραίτητους ελέγχους για να εκτιμηθεί η απώλεια της αγροτικής παραγωγής, προκειμένου να καταβληθούν έγκαιρα οι αποζημιώσει από τον ΕΛΓΑ. Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, ο αρμόδιος υπουργός υποχρεούται να απαντήσει γραπτώς εντός εικοσιπέντε ημέρων από την υποβολή της ερώτησης.

Όλγα Τουφεγγοπούλου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση