Στήριξη Δραγασάκη για τη δημιουργία Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Δυτική Μακεδονία

2 Min Read

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη είχε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Δραγασάκη για τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής και τις κινήσεις που γίνονται για την τόνωση της οικονομίας της.

Τον κ. Καρυπίδη συνόδευαν στελέχη της περιφέρειας, προέδροι και στελέχη τοπικών ΕΒΕ, καθώς και ο πρόεδρος και διεθύνων σύμβουλος του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ)Κώστας Γαλιάτσος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο περιφερειάρχης παρουσίασε την πρωτοβουλία της περιφέρειας, να διαθέσει μέρος των πόρων της για τη δημιουργία Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το Ταμείο –συνεπένδυση της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του ΕΤΕΑΝ– θα αποσκοπεί στη στοχευμένη χρηματοδότηση επιχειρήσεων της περιφέρειας. Τα εξειδικευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία θα σχεδιαστούν στην βάση των τοπικών χαρακτηριστικών και των ιδιαιτεροτήτων του οικονομικού περιβάλλοντος της περιφέρειας.

Ο Γιάννης Δραγασάκης εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την πρωτοβουλία αυτή και δήλωσε τη στήριξή του στο εγχείρημα, «ως ουσιαστικό βήμα στην κατεύθυνση της περιφερειακής ανάπτυξης μέσα από συνέργειες περιφερειακών/τοπικών θεσμών και φορέων, που αναδεικνύει προοπτικές για τις τοπικές κοινωνίες».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε ότι αποτελεί διεθνή τάση η ενεργοποίηση καινοτόμων και εξειδικευμένων χρηματοδοτικών εργαλείων για την κινητοποίηση πόρων σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, την αύξηση της απασχόλησης και τη δημιουργία εισοδημάτων.

«Για τον σκοπό αυτό θα στηρίξει πρωτοβουλίες όπως αυτή με κάθε πρόσφορο μέσο», είπε.

Μοιραστείτε την είδηση