Στις εννιά του μακαρίτη

1 Min Read

Όπου μακαρίτης είναι ο λιγνίτης, αυτός που με τόσο πάθος υπερασπίστηκαν επί δεκαετίες τόσο οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, όσο και οι αυτοδιοικητικοί, αποτρέποντας σθεναρά την προετοιμασία μέσω της εκπόνησης εναλλακτικού πλάνου.
Φευ, ήρθε η ώρα που ο λιγνίτης μας ….τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες και με επισπεύδουσα την Ευρωπαϊκή Ένωση και τώρα όλοι όσοι τόσα χρόνια δεν είχαν κουβέντα να βγάλουν περί ανάγκης εναλλακτικού σχεδίου, αναφωνούν «ο λιγνίτης απέθανε, ζήτω η εναλλακτική ενέργεια».
Αυτό που προβληματίζει δεν είναι φυσικά η στροφή σε μια νέα εποχή χωρίς λιγνίτη, η οποία είναι επιβεβλημένη, αλλά το γεγονός ότι χάθηκε τόσος πολύτιμος χρόνος, ακριβώς γιατί κάποιοι στρουθοκαμήλιζαν και ήθελαν να κάνουν τους δημοφιλείς.
Τώρα όλοι αυτοί, εν μια νυκτί, αλλάζουν γρήγορα σελίδα και σπεύδουν να ταχθούν υπέρ των εναλλακτικών μορφών ενέργειεας. Έρχονται δε στα λόγια εκείνων, των λίγων, τους οποίους χλεύαζαν και αποκαλούσαν εχθρούς της περιοχής.
Όλα αυτά τα χρόνια χάθηκε χρόνος πολύτιμος για την προετοιμασία και την όσο το δυνατόν λιγότερο τραυματική μετάβαση στη νέα εποχή. Στο παραπέντε ερχόμαστε να αναζητήσουμε τη «χρυσή λύση» και πάλι με γενικότητες και προτάσεις για ινστιτούτα και επιτροπές.
Μόνο να μην είναι πολύ αργά…

Μοιραστείτε την είδηση