Νέα συνάντηση Αμανατίδη με τους αγρότες του Δρεπάνου για το αγρόκτημα 850- «Οι εναλλακτικές τοποθεσίες δεν πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για φιλοξενία αντίστοιχης μεγάλης επένδυσης υδροπονίας»

3 Min Read

Νέα συνάντηση είχε το περασμένο Σάββατο ο βουλευτής Ν. Κοζάνης Γιώργος Αμανατίδης με τους αγρότες της περιοχής, που αντιδρούν έντονα στην επιχειρούμενη παραχώρηση αγροτικής έκτασης, στην οποία δραστηριοποιούνται, σε ιδιωτική εταιρεία για την κατασκευή θερμοκηπίων υδροπονίας και μονάδα  Σ.Η.Θ.Υ.Α. (Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού – Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης).

Οι αγρότες της Κοζάνης, αντιδρούν γιατί, όπως αναφέρουν, πρόκειται για καλλιεργήσιμη γη με δυναμικές καλλιέργειες, η οποία εδώ και χρόνια νοικιάζεται, χωρίζεται και καλλιεργείται ανάλογα με το ενδιαφέρον του κάθε αγρότη, με συμφωνητικά έναντι του δήμου. Η αλλαγή χρήσης σε υδροπονική καλλιέργεια δεν προϋποθέτει αυτό που λένε «καλλιεργήσιμη γη».

- Advertisement -

Είχε προηγηθεί συνάντηση την περασμένη Κυριακή στην οποία οι  αγρότες διεμήνυσαν στον κ. Αμανατίδη την ισχυρή θέλησή τους για την πραγματοποίηση της επένδυσης όχι όμως στο συγκεκριμένο αγρόκτημα με τον βουλευτή να δεσμεύεται να δράσει στην κατεύθυνση εύρεσης νέου χώρου φιλοξενίας της επένδυσης αλλά και θέτοντας μια σειρά ερωτήματα.

Στην τελευταία συνάντηση ενημέρωσε τους αγρότες ότι επισκέφθηκε τις προταθείσες από το Τοπικό Συμβούλιο Δρεπάνου εναλλακτικές τοποθεσίες και διαπίστωσε ότι δεν πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για φιλοξενία αντίστοιχης μεγάλης επένδυσης υδροπονίας.

Παράλληλα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του έδωσε διευκρινήσεις για όλα τα θέματα που έθεσαν οι “αγρότες – κάτοικοι” του Δρεπάνου στην προηγούμενη συνάντηση και παρουσίασε την αναγκαία τεκμηρίωση, όπως είχε δεσμευτεί, ενώ τόνισε πως «υπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών του Δρεπάνου και γενικότερα των κατοίκων του Ν. Κοζάνης και με την υποβοήθηση προσέλκυσης επενδύσεων».

Σύμφωνα με τον κ. Αμανατίδη  η εγκατάσταση ενός αντίστοιχου μεγέθους θερμοκηπίου με υδροπονική μέθοδο «μόνον θετική επίπτωση θα έχει στην τοπική κοινωνία και οικονομία».

Τέλος,  παρουσίασε την πρόταση που υπέβαλλε προς τον Πρόεδρο της ΔΕΗ για ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών των αγροτών της περιοχής Μπουτζακίων, προς τη ΔΕΗ, λόγω της χρήσης γεωτρήσεων για άρδευση,  παρουσίασε την υποβληθείσα αρμοδίως πρότασή του για την υλοποίηση ενός καινοτόμου και φιλοπεριβαλλοντικού εμβληματικού έργου αγροτικής ανάπτυξης στο πλαίσιο της μεταλιγνιτικής περιόδου (δίδυμο έργο Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου και Μπουτζακίων με χρήση ΑΠΕ) και  δεσμεύτηκε να οργανώσει, από κοινού με τους αγρότες, συνάντηση εργασίας για παρουσίαση της προοπτικής ίδρυσης Ομάδας Παραγωγών (Ο.Π) από τους πατατοκαλλιεργητές.

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση