Στο γιορτινό τραπέζι

2 Min Read

Και που είστε, όταν μαζευτείτε γύρω απο το γιορτινό τραπέζι, αφήστε τις γκρίνιες στην άκρη. Προσπαθείστε να βρείτε μια καλή κουβέντα να πείτε στους γύρω σας. Θα εκπλαγείτε απο το πόσο όμορφα ανταποκρίνονται οι άνθρωποι στο καλό. Ακόμα και οι πιο αρνητικοί, οι πιο στριφνοί, οι πιο δύσκολοι. Αυτοί που τσιγκουνεύονται τον καλό λόγο, αυτοί που δεν τους περισσεύει ποτέ το χαμόγελο.

Δεν δημιουργεί μια αυτόματη μηχανική τις σχέσεις. Δεν στρώνονται έτσι τα τραπέζια, δεν δημιουργούνται τόσο εύκολα οι παρέες. Απαιτείται συντονισμός, κέφι, μεράκι, διάθεση, δουλειά.

- Advertisement -

Γι’ αυτό όταν σας καλούν σε τραπέζι να λέτε μια καλή κουβέντα για την οικοδέσποινα και τον οικοδεσπότη, να αναγνωρίζετε τις προσπάθειες που κάνει ο θείος ή η ξαδέρφη να δώσουν έναν ευχάριστο τόνο στη μάζωξη. Μη δηλητηριάζετε πολύτιμες στιγμές με τσιγκούνικα συναισθήματα και απλόχερη κριτική για όλους και για όλα.

Οι ωραίες στιγμές έχουν την τάση να μην επαναλαμβάνονται εύκολα. Ή τουλάχιστον να μην επαναλαμβάνονται με τον ίδιο τρόπο. “Ατάκα που περνάει, δεν ξαναγυρνάει”, όπως λένε και οι ηθοποιοί επί σκηνής, θέλοντας να δείξουν ότι ακόμα και το ίδιο σενάριο κάθε φορά παίζεται διαφορετικά, ανάλογα με τη στιγμή.

Γι’ αυτό, λοιπόν, στο γιορτινό τραπέζι φορέστε τα καλά σας. Όχι τα ρούχα σας, αλλά τα χαμόγελά σας.

Iωάννα

Μοιραστείτε την είδηση