Στο παιδί και τον κόσμο του αφιερωμένη η έκθεση «Ρωγμές» της εικαστικού Άννας Χαραβιτσίδου

2 Min Read

Τα εγκαίνια της ατομικής εικαστικής έκθεσης της εικαστικού Άννας Χαραβιτσίδου από την Πτολεμαΐδα, με τίτλο ¨Ρωγμές». πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 26 Νοεμβρίου, στον 2ο όροφο του Μουσείου Τεχνών, του Αρχείου Ιστορίας & Τέχνης Κοζάνης.
Με την έκθεση της Χαραβιτσίδου, το Αρχείο Ιστορίας και Τέχνης ολοκληρώνει το εικαστικό του πρόγραμμα για το 2019, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές.
Η έκθεση «Ρωγμές» επικεντρώνεται στο παιδί. Πρόκειται για έργα με ακρυλικά και λάδια, αλλά και κάποια μικρογλυπτά με πολυμερή πηλό.
Όπως ανέφερε η ίδια η καλλιτέχνης, απόφοιτη της ΑΣΚΤ, «προσεγγίζω τα τραύματα των παιδιών με έντονα χρώματα, αλλά και τα όρια που βάζουν οι γονείς στα παιδιά. Τα χρώματα που κυριαρχούν σε όλη τη σειρά είναι έντονα και καθαρά».
Την έκθεση επιμελήθηκε ο Θεόδωρος Ζυρπιάδης, καθηγητής τμήματος Εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Το κείμενο της έκθεσης έγραψε ο δάσκαλος και εικαστικός Γιώργος Μαμαλίγκας, ο οποίος ανέφερε ότι «βρισκόμαστε όλοι σ’ ένα άγνωστο κόσμο και η Άννα μας βοηθάει σ΄ αυτή τη σκοτεινιά να δούμε το χώρο των παιδιών».
Η παιδαγωγός Βασιλική Ρεπανά τόνισε ότι «αφιερώνουμε λιγότερο ποιοτικό χρόνο στα παιδιά» και κάλεσε τους γονείς να επισκεφθούν την έκθεση.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου με ώρες επίσκεψης: Δευτέρα –Τρίτη-Τετάρτη–Παρασκευή-Σάββατο 10:00 π.μ. – 2:00 μ.μ. Κάθε Πέμπτη: 10:00 π.μ. – 2:00 μ.μ. και 7:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ. (Κυριακή κλειστά).

Μοιραστείτε την είδηση