Στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας το παράρτημα της ΕΟΔ Κοζάνης

3 Min Read

Ο Πρόεδρος του παραρτήματος Γιάννης Γκιάτας μίλησε στον «Χ»

Στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας βρέθηκε το παράρτημα Κοζάνης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, παραδίδοντας είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσε με την βοήθεια εθελοντών. Νερό, ξηρά τροφή και είδη ατομικής υγιεινής καθώς και εμφιαλωμένα νερά, έφτασαν στους πλημμυροπαθείς με οχήματα των μελών της ΕΟΔ Κοζάνης.

Ο Πρόεδρος του παραρτήματος Γιάννης Γκιάτας ευχαρίστησε τους δεκάδες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συγκέντρωση βοήθειας. «Διαπιστώσαμε πως ο κόσμος θέλει να βοηθήσει γενικά και αναζητά τρόπους να το κάνει. Με αφορμή για παράδειγμα την συγκέντρωση βοήθειας, υπήρξαν αρκετοί που ενδιαφέρθηκαν να γίνουν και μέλη μας για να εκπαιδευτούν» τόνισε.

Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Κοζάνης της ΕΟΔ Γιάννης Γκιάτας

Τα υλικά που συγκέντρωσε η Ε.Ο.Δ. παραδόθηκαν με δυο αποστολές. Η πρώτη έφυγε από την Κοζάνη το πρωί με μια αντλία και διασωστικά μηχανήματα, η οποία έφτασε στην Θεσσαλία και δήλωσε ετοιμότητα στην πολιτική προστασία. Η δεύτερη αναχώρησε το μεσημέρι της ίδιας μέρας με ένα φορτηγό γεμάτο με τα είδη πρώτης ανάγκης. Η πρώτη τους στάση ήταν το αντίστοιχο παράρτημα της ΕΟΔ Τρικάλων, όπου και ξεφόρτωσαν στο χωριό «Λόγγος», το οποίο είχε πληγεί από τις πλημμύρες. «Η περιοχή εκεί χρήζει μεγάλης προσοχής και η βοήθεια δε θα σταματήσει τώρα, θα είναι συνεχόμενη. Μπορεί να μη δίνεται μεγάλη δημοσιότητα στο θέμα από εδώ και πέρα, αλλά οι ανάγκες αυξάνονται συνεχώς και όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα θα γίνονται ακόμη δυσκολότερα για αυτούς που θα θέλουν να γυρίσουν στις περιοχές τους. Τον τελευταίο καιρό με τις φωτιές, τις πλημμύρες και λόγω κλιματικής αλλαγής, δεν προλαβαίνουμε και δεν χρειάζονται μόνο οι εθελοντές αλλά χρειάζεται και η γνώση που πρέπει να έχει ο κόσμος για το τι πρέπει να κάνει, τι να αποφεύγει και τι να έχει μαζί του» επισημαίνει ο κ. Γκιάτας.

Στην Θεσσαλία βρίσκονται 88 μέλη της ΕΟΔ από όλη τη χώρα και βοηθούν υπό τον συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας. «Είμαστε εθελοντές, αφιερώνουμε αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο μας ώστε να βοηθήσουμε τον κόσμο. Είμαστε εκπαιδευμένοι και πάντα δρούμε υπό τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και τις Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η εκπαίδευση είναι σημαντική σε όλους τους τομείς της ζωής μας και στην ομάδα θέλουμε ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν το συνάνθρωπο τους» τόνισε ο κ. Γκιάτας.

Γιάννης Κωσταρέλλας – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση