Στο Συμβούλιο της Επικρατείας η μη εφαρμογή του νόμου για την μετεγκατάσταση της Ακρινής- «Τρέχει» η διαδικασία στις Βρυξέλλες για το αίτημα συζήτησης και στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου

2 Min Read

Στις 6 Σεπτεμβρίου θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η υπόθεση της μη εφαρμογής, από πλευράς πολιτείας, του νόμου που όριζε την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης της Ακρινής μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021. Την προσφυγή στο ΣτΕ έκανε ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Ακρινής κάτι που ανακοίνωσε στην τελευταία συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Πουτακίδης.

Η συζήτηση της υπόθεσης στο ΣτΕ είναι ένα σημαντικό βήμα για την εξέλιξη της πολύπαθης μετεγκατάστασης αφού θα δείξει και το «που θα κάτσει η μπίλια» για την στάση που θα κρατήσει το Υπουργείο Ενέργειας και η ΔΕΗ που είναι -αμφότεροι- έκθετοι απέναντι στην τοπική κοινωνία και στις υπογραφές που μπήκαν πριν από περίπου έντεκα χρόνια καθιστώντας την μετεγκατάσταση Ακρινής και Αναργύρων νόμο του κράτους. Ωστόσο η μετεγκατάσταση των Αναργύρων προχώρησε (λόγω της μεγάλης κατολίσθησης στο ορυχείο Αμυνταίου) όχι όμως και της Ακρινής.

Να σημειωθεί πως ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Ακρινής έχει φτάσει το θέμα και στην Ευρώπη αφού έχει καταθέσει στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου αίτημα για συζήτηση της συγκεκριμένης υπόθεσης Η Επιτροπή Αναφορών εφόσον συζητήσει το θέμα θα κοινοποιήσει την απόφασή της στην Ελληνική Κυβέρνηση και αν η απόφαση είναι υπέρ των κατοίκων, τότε η χώρα μας κινδυνεύει να καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (οι κάτοικοι προτίθενται να προσφύγουν και σε αυτό) για μη τήρηση της νομοθεσίας.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση