Στο θεσμό του Προσωπικού Βοηθού θα ενταχθεί στη δεύτερη φάση ο νομός Κοζάνης δεσμεύτηκε η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Δ. Μιχαηλίδου

3 Min Read

Τα εγκαίνια του νέου βρεφονηπιακού σταθμού που λειτουργεί μέσα στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, έκανε το μεσημέρι η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ο βρεφονηπιακός σταθμός, που λειτουργεί από τον περασμένο Σεπτέμβρη, φιλοξενεί  30 βρέφη και 27 νήπια.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων η κ. Μιχαηλίδου τόνισε πως προτεραιότητα είναι η αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τα παιδιά.  Μάλιστα, επισήμανε ότι το ενδιαφέρον δεν στρέφεται μόνο στα παιδιά που χρήζουν προστασίας ή φιλοξενούνται σε δομές και ιδρύματα, αλλά σε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως οικογενειακού εισοδήματος, ή περιοχής της χώρας στην οποία κατοικούν. Επίσης, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Κυψέλη», το οποίο αφορά νέες θέσεις για νήπια και βρέφη σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς σε όλη τη χώρα, από το οποίο θα ωφεληθούν πολλά παιδιά.

«Ο στόχος μας είναι ένας πρότυπος  βρεφονηπιακός να παρέχει τέτοιου είδους υπηρεσίες, ώστε να μην είναι μόνο χώρος «στάθμευσης», αλλά να φιλοξενεί και να παρέχει υπηρεσίες, ώστε προσφέρει ανακούφιση για τους γονείς και τις οικογένειες» είπε χαρακτηριστικά η υφυπουργός.

Σε ό,τι αφορά στο θεσμό του Προσωπικού Βοηθού η κ. Μιχαηλίδου δεσμεύθηκε πως στη δεύτερη φάση θα ενταχθεί ο νομός Κοζάνης, με σκοπό να λάβουν υποστήριξη, άτομα με αναπηρία, αλλά και οι οικογένειες τους.

Από την πλευρά του ο διοικητής του Μποδοσάκειου Σταύρος Παπασωτηρίου, μιλώντας για το βρεφονηπιακό σταθμό, αναφέρθηκε σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2015 ενώ πλέον συμβάλλει στο τα νέα ζευγάρια να φέρνουν τα παιδιά και τα βρέφη τους, ώστε να φιλοξενούνται με «σύγχρονες προϋποθέσεις».

Η υφυπουργός, αμέσως μετά τα εγκαίνια, επισκέφθηκε  το 7ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, όπου συναντήθηκε με εκπαιδευτικούς, βουλευτές και διευθυντές σχολείων του νομού. Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν τα γεύματα στα σχολεία, ένα νέο πρόγραμμα για την περιοχή. Να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί συγκεκριμένες σχολικές μονάδες που προσφέρουν γεύμα στους μαθητές τους και σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου η υλοποίηση έχει εξασφαλιστεί για άλλα τρία χρόνια.

Στη συνέχεια, η υφυπουργός είχε συναντήσεις με τα μέλη της ΔΕΕΠ Κοζάνης, στην Κοζάνη, ενώ συνέχισε το πρόγραμμα της με την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη και τελείωσε το πρόγραμμα της επίσκεψής της στη δομή αυτισμού «ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» στον Άργιλο Κοζάνης.

Θένια Βασιλειάδου xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση