Στο Υπουργείο Ανάπτυξης η ευθύνη της μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας- Κ. Μουσουρούλης: Oι πολιτικές αποφάσεις δεν υποστηρίζονται με τις κατάλληλες ταχύτητες από τη διοίκηση

3 Min Read

Το Υπουργείο Ανάπτυξης θα κληθεί να αναλάβει την ευθύνη της μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας στο νέο παραγωγικό της μοντέλο, καθώς έχει αναλάβει τη σχετική αρμοδιότητα μέσω της προετοιμασίας του σχετικού νομοσχεδίου, που παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες στο Υπουργικό Συμβούλιο και θα κατατεθεί πολύ σύντομα προς διαβούλευση.

Όπως μάλιστα έγινε γνωστό για το θέμα θα κάνει επίσημες ανακοινώσεις και ο Πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ.

- Advertisement -

Για το λόγο αυτό, στην Κοζάνη βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης με τη συνοδεία του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών Μιχάλη Παπαδόπουλος και του συντονιστή του  ΣΔΑΜ Κωστή Μουσουρούλη.

Ο κ. Παπαθανάσης είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδης και τους Δημάρχους της περιοχής, όπου τους διαβεβαίωσε πως θα τρέξουν με ταχείς ρυθμούς όλα τα έργα που είναι σε μεταβατικό στάδιο ενώ συμπλήρωσε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα «θα έρθει για διαβούλευση το σχέδιο για τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση, ώστε το ταχύτερο δυνατό να ξεκινήσουμε την υλοποίηση των έργων και κυρίως την εγκατάσταση των επιχειρήσεων, που θέλουν να έρθουν στην περιοχή και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς τα κίνητρα είναι υψηλά.

Στόχος μας είναι να καλύψουμε τις χαμένες θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουμε θέσεις για τους νέους και τι νέες».

Μεγάλο ενδιαφέρον όμως είχε και η τοποθέτηση του Κωστή Μουσουρούλη, του ανθρώπου που διαχειρίζεται το σχέδιο μετάβασης της περιοχής ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως «οι πολιτικές αποφάσεις  δεν υποστηρίζονται με τις κατάλληλες ταχύτητες από τη διοίκηση» αφήνοντας σαφείς αιχμές.

Ο κ. Μουσουρούλης έκανε λόγο για δικαίωση του Πρωθυπουργού για την απόφαση του 2019 (απολιγνιτοποίηση)  καθώς αυτή επιβεβαιώθηκε από τις ευρωπαικές αποφάσεις.

«Η μετάβαση όμως» ανέφερε πως «δεν αφορά μόνο το κεντρικό κράτος αλλά και την αυτοδιοίκηση. Γνωρίζετε πως οι πολιτικές αποφάσεις δεν υποστηρίζονται με τις κατάλληλες ταχύτητες από τη διοίκηση για αυτό μιλώ για ένα κράτος ακτιβιστή, για μια περιφέρεια ακτιβιστή και για δήμους ακτιβιστές. Με την προϋπόθεσή πως ο ακτιβισμός θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και δεν θα είναι προς την αξιοποίηση ενός κλίματος ανασφάλειας και φόβου που υπάρχει στην κοινωνία, το οποίο είναι δικαιολογημένο κατά τη φάση της μετάβασης».

Γιάννης Κωσταρέλλας

Μοιραστείτε την είδηση