Στον «αέρα» η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου – Αναστέλλεται η ισχύς των αποφάσεων του 35ου Συνεδρίου

1 Min Read

Σαν βόμβα έσκασε στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης η είδηση πως η ΔΑΚΕ Εργατικού Κέντρου κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει μετά τις αρχαιρεσίες του νέου διοικητικού συμβουλίου που ανέδειξαν ως πρόεδρο το Γιάννη Μανέ.
Το μεσημέρι της Πέμπτης εκδόθηκε η προσωρινή απόφαση η οποία δικαιώνει την παράταξη της ΔΑΚΕ και αναστέλλει την ισχύ και την εκτέλεση των αποφάσεων α) της Γενικής Συνέλευσης (35ου συνεδρίου), β) τις αρχαιρεσίες  και τα αποτελέσματα αυτών και την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για συγκρότηση σε σώμα.
Αυτό ουσιαστικά βάζει ένα μεγάλο ερωτηματικό στην επόμενη μέρα στο Εργατικό Κέντρο με τη διοίκηση και την παράταξη της ΔΑΚΕ να προσπαθούν να αποσαφηνίσουν και να εξετάσουν αναλυτικά το περιεχόμενο της απόφασης για να δουν σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν.
Ένα πιθανό σενάριο είναι το αποτέλεσμα των ασφαλιστικών μέτρων να οδηγήσει σε καθαίρεση της σημερινής διοίκησης και στο ορισμό προσωρινής διοίκησης με αντικείμενο τη διενέργεια νέου συνεδρίου και νέας εκλογικής διαδικασίας.
Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες  μέρες είναι κρίσιμες με τη ΔΑΚΕ να δέχεται με ικανοποίηση την απόφαση και τη διοίκηση να είναι «παγωμένη».
Πρόκειται πάντως για την προσωρινή διαταγή,  ενώ αναμένεται η εκδίκαση της κύριας αγωγής

Σωκράτης Μουτίδης

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση