Στον απόηχο των αγροτικών κινητοποιήσεων, Ναπολέων Γρ. Κοντός

3 Min Read

Ως απλός πολίτης αυτής της χώρας και άνθρωπος που παρακολουθεί τα προβλήματα της κοινωνίας και ιδιαίτερα της πολύπαθης τάξης των αγροτών και των κτηνοτρόφων θα ήθελα να  σχολιάσω και να συγχαρώ, έστω και καθυστερημένα τους τελευταίους αγώνες τους σε πανελλήνια κλίμακα.

Ο αγώνας των αγροτών θα πρέπει να είναι διαρκής, επίπονος και ασυμβίβαστος, δεδομένου ότι το δίκιο τους είναι πάντα με το μέρος τους. Είναι η μόνη κοινωνική τάξη μαζί με τους κτηνοτρόφους που προσφέρουν στην Εθνική Οικονομία και μάλιστα άμεσα, ως πρωτογενής παραγωγή. Είναι οι μοναδικές τάξεις που ικανοποιούν και χορταίνουν τα έντεκα εκατομμύρια (11.000.000) περίπου των Ελλήνων με τα αγαθά που παράγουν.

- Advertisement -

Στις τελευταίες κινητοποιήσεις που παρακολούθησα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρατήρησα βασικά στοιχεία παιδείας και πνευματικής καλλιέργειας των νέων αγροτών, εκτός ;από μερικές περιπτώσεις που αφορούσαν αγρότες μεγάλης ηλικίας. Πολλές φορές, νέοι στην ηλικία αγρότες που δίνανε συνεντεύξεις στους δημοσιογράφους με εντυπωσίασαν, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να ξεχωρίσω το δημοσιογράφο από το νέο αγρότη. Είχαν επιχειρήματα, θέσεις, ενημέρωση και λεξιλόγιο, που μπορώ να πω ότι τους ζήλεψα.

Συνεχίστε λοιπόν το δίκαιο αγώνα σας αγαπητοί και συμπαθείς αγρότες και κτηνοτρόφοι. Μέσα στα αιτήματά σας προσθέστε και τούτα. Το κράτος πρέπει πάση θυσία να αξιοποιήσει τον υδάτινο πλούτο που ρέει προς τις θάλασσες, ώστε να μην υπάρχει έλλειψη νερού για την παραγωγή. Έχοντας στη διάθεσή σας το νερό, ως βασικό αγαθό, άνετα μπορείτε να στραφείτε προς άλλες, περισσότερο αποδοτικές και ωφέλιμες καλλιέργειες. Επίσης θα πρέπει να οργανωθείτε σε συνεταιρισμούς μόνοι σας και χωρίς την παρέμβαση του κράτους.

Επανδρώστε τους με τα ίδια τα παιδιά σας που κατέχουν θεωρητικά πολύτιμες γνώσεις (μόρφωση, ξένες γλώσσες, πτυχία αγροτικής οικονομίας) και το κυριότερο την εμπιστοσύνη που θα τους έχετε, διότι θα ασκούν τη διαχείριση τα ίδια τα παιδιά σας.

Υλοποιώντας τα παραπάνω θα αισθάνεστε ικανοποιημένοι, δεδομένου ότι θα ικανοποιείτε, τόσο τις προσωπικές σας ανάγκες και τα συμφέροντά σας, όσο και της κοινωνίας με το να συμβάλλετε στην αντιμετώπιση της μεγάλης ανεργίας που υπάρχει στον τόπο μας.

Το πλεονέκτημα απέναντι σε οποιαδήποτε κυβερνητική άρνηση και αδιαλλαξία θα είναι οι γνώσεις και η ενημέρωσή σας σε όλα τα ζητήματα που σας απασχολούν και όχι οι αποκλεισμοί των δημόσιων δρόμων με τα τρακτέρ και τα μηχανήματά σας, πράγματα που προκαλούν δυσφορία και αγανάκτηση στην ελληνική κοινωνία.

Θα σας παρακαλέσω να δεχτείτε τα παραπάνω σχόλια και τις παρατηρήσεις από ένα συνταξιούχο, όχι ασφαλώς του ΟΓΑ, αλλά από έναν άνθρωπο που στα χρόνια της εφηβείας του, εργάστηκε και μόχθησε μέσα στα χωράφια και τα πουρνάρια, βόσκοντας πρόβατα και κατσίκια για την κάλυψη των βασικών αναγκών της πολυμελούς μου οικογένειας.

Με αγάπη και πόνο, ένας άνθρωπος που συμπάσχει για τη ζωή σας και τα προβλήματά σας.

 

Ναπολέων Κοντός

Κοζάνη 22-03-2016

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση