Στον Σκρέκα οι εξελίξεις για την μετεγκατάσταση της Ακρινής

2 Min Read

Εντός της εβδομάδας θα συζητηθεί το θέμα σε επικείμενη συνάντηση του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων με τον Υπουργό Ενέργειας

Οι εξελίξεις στο θέμα της μετεγκατάστασης της Ακρινής μετά την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου το μεσημέρι του Σαββάτου να ζητήσει από τον Υπουργό Ενέργειας να “ξεδιπλώσει” το εναλλακτικό σχέδιο που φαίνεται να έχει το Υπουργείο (εφόσον δεν έχει σκοπό να υλοποιήσει την μετεγκατάσταση) θα τεθεί στο τραπέζι επικείμενης συνάντησης μεταξύ του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων και του Υπουργού Ενέργειας, πιθανότατα και εντός της εβδομάδας.

Αυτό ανακοίνωσε κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης το βράδυ της Δευτέρας ο Δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας μετά από ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Λευτέρη Ιωαννίδη. Ο κ. Ιωαννίδης επικαλούμενος το δημοσίευμα του “Χ” (ο οποίος ανέδειξε το θέμα), ζήτησε από τον Δήμαρχο Κοζάνης να ενημερώσει το Συμβούλιο για την απόφαση που πήρε κατά πλειοψηφία το Τοπικό Συμβούλιο Ακρινής. Ο κ. Μαλούτας τόνισε πως δεν έχει ενημερωθεί επίσημα και πως δεν έχει ακόμη λάβει το έγγραφο της απόφασης. Πρόσθεσε πως την Παρασκευή απέστειλε επιστολή για τις εξελίξεις στην μετεγκατάσταση στον κ. Σκρέκα, ζητώντας του να ξεκαθαρίσει την θέση του Υπουργείου για το αν θα υλοποιήσει η όχι την μετεγκατάσταση ή το εναλλακτικό σχέδιο που φαίνεται πως υπάρχει.

“Ότι είναι να γίνει θα πρέπει να γίνει πριν τις 3Ο Μαρτίου 2021 για να δούμε τα επόμενα βήματά μας. Στην επικείμενη συνάντησή μας στην Αθήνα το ζήτημα θα τεθεί. Ο κ. Χατζηδάκης στην τελευταία του επίσκεψη στην Ακρινή, σε μια συζήτηση στα όρθια είπε πως το Υπουργείο σκέφτεται κάτι άλλο” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαλούτας.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση