Στον Τετράλοφο προσωρινά θα στεγαστεί το Ειδικό Σχολείο Κοζάνης

2 Min Read

Ένα κτήριο «ντροπή» για την Κοζάνη, αυτό της οδού Αιανής που στεγάζει το Ειδικό Σχολείο Κοζάνης, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ και το Ειδικό Εργαστήρι θα  αλλάξει όψη καθώς ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης και επισκευής ύψους 500.000 ευρώ, που χρηματοδοτούν ο Δήμος Κοζάνης και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Αποτέλεσμα της έναρξης των εργασιών είναι να πρέπει να μετακινηθεί προσωρινά  το Ειδικό Σχολείο με τη λύση που να προκρίνεται,  ελλείψει διαθέσιμων δημοτικών κτηρίων  σύμφωνα με το Δήμο Κοζάνης, να είναι αυτή του κτήριο του Τετραλόφου, που παλαιότερα φιλοξενούσε τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών. Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τον προγραμματισμό την επόμενη πενταετία θα κατασκευαστεί νέο κτήριο για το Ειδικό Σχολείο το οποίο θα χρηματοδοτηθεί μέσω ΣΔΙΤ.

Το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Κοζάνης με τη συμμετοχή εκπροσώπων της εκπαίδευσης, του συλλόγου γονέων και των συλλόγων ΑΜΕΑ, όπου εκφράστηκε και η δυσαρέσκεια για το γεγονός πως το κτήριο του Τετραλόφου είναι σε μεγάλη απόσταση από την Κοζάνη ενώ θα υπάρχουν και προβλήματα στη συνεκπαίδευση. Στο τραπέζι σύμφωνα με πληροφορίες έπεσαν και άλλες προτάσεις αλλά τελικά παρέμεινε η επιλογή του Τετραλόφου, ως αυτό που κτηριακά εκπληρώνει τα περισσότερα κριτήρια.

«Ευελπιστούμε ότι του χρόνου τα παιδιά θα έρθουν σε ένα πολύ καλύτερο διδακτήριο» ανέφερε σε δήλωση του ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης ο οποίος παραδέχτηκε πάντως πως η λύση έχει όντως κάποια προβλήματα αλλά ήταν η καλύτερη δυνατή.

Μοιραστείτε την είδηση