«Στοπ» στα οχήματα άνω των 3,5 τόνων στην Γέφυρα Σερβίων

3 Min Read

Διαπιστώθηκε σοβαρότερη ζημιά και πάρθηκαν νέα κυκλοφοριακά μέτρα

Σε πρόσθετα κυκλοφοριακά μέτρα στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, τα οποία περιλαμβάνουν την απαγόρευση όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων (ημιφορτηγών και πάνω), προχώρησε η Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης, μετά από εισήγηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η Περιφέρεια ενημερώθηκε από τους τους τεχνικούς συμβούλους που έχουν αναλάβει το έργο την επιδιόρθωσης της ρωγμής στη γέφυρα, πως η ζημιά είναι μεγαλύτερη από αυτή που είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Είχε προηγηθεί έκτακτη σύσκεψη νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής στην Περιφέρεια που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης, παρουσία του καθηγητή του ΑΠΘ Κωνσταντίνου Κατάκαλου και του Παναγιώτη Πανέτσου από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ, της αστυνομίας, των δημάρχων Βελβεντού και Σερβίων και του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Κώστα Αναγνώστου. Στη συνάντηση, οι τεχνικοί σύμβουλοι ενημέρωσαν πως διαπίστωσαν ότι υπάρχει σοβαρότερο πρόβλημα από αυτό που είχαν εκτιμήσει και πρότειναν την λήψη επιπλέον μέτρων άμεσα.

Το βράδυ του Σαββάτου η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας ανακοίνωσε πως έχει ήδη τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση της διέλευσης από τη γέφυρα για κάθε όχημα άνω των 3,5 τόνων και επιπρόσθετα τα εξής:

– Για τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων και μέγιστο ύψος 4 μέτρα, τα οποία έχουν αναχώρηση και προορισμό σε περιοχές εντός της Π.Ε. Κοζάνης, η κυκλοφορία θα γίνεται από την γέφυρα Ρυμνίου, μέσω Καρυδίτσας – Λευκόβρυσης – Βατερού και στη συνέχεια στην Εγνατία Οδό.
– Για τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων που θα έχουν προορισμό την Κοζάνη από άλλους νομούς, η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της Εγνατίας Οδού, είτε προς Γρεβενά είτε προς Βέροια.
– Επίσης αποφασίστηκε η στένωση της γέφυρας με περιορισμό του πλάτους κυκλοφορίας στα τέσσερα μέτρα και το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας ορίζεται στα 40χλμ/ ώρα.
– Να σημειωθεί πως για τα υπόλοιπα οχήματα, η κυκλοφορία διεξάγεται με την ρύθμιση από τους υπάρχοντες φωτεινούς σηματοδότες.
Τέλος, να σημειωθεί πως η προχθεσινή ανακοίνωση της Περιφέρειας πως οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του Απρίλη, τροποποιείται υπό το φως των νέων εξελίξεων και αναμένεται με αγωνία για το τι θα γίνει.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων

Μοιραστείτε την είδηση