Στους Ευρωπαίους Πράσινους προσχώρησε ο Πέτρος Κόκκαλης

3 Min Read

Εντός του Φεβρουαρίου ανακοινώνει νέο κόμμα για τις Ευρωεκλογές

Στην πολιτική ομάδα των Ευρωπαίων Πράσινων στην Ευρωβουλή προσχώρησε από την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου ο Έλληνας Ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης. Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν αναμενόμενη αφού η ατζέντα του κ. Κόκκαλη «πατάει» πάνω στην ατζέντα των Πράσινων και μετά την παραίτησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ η συγκεκριμένη πολιτική ομάδα αποτελεί το «σπίτι» του.

Η ανακοίνωση της προσχώρησης του Πέτρου Κόκκαλη στους Πράσινους, έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος ο Ευρωβουλευτής ανακοινώνοντας, ταυτόχρονα, πως στις επερχόμενες εκλογές θα εκπροσωπεί τους Πράσινους μέσω του νέου κόμματος που ανακοινώνει εντός του Φεβρουαρίου. Στις 8 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα εκδήλωση για τον απολογισμό της θητείας του και πιθανότατα την ίδια μέρα θα κάνει και τις ανακοινώσεις για το νέο κόμμα.

«Σε έναν κόσμο που γεννάει αλλεπάλληλες κρίσεις, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε στο ίδιο μοντέλο και να περιμένουμε διαφορετικά αποτελέσματα. Ούτε επιτρέπεται κάθε κρίση να γίνεται ευκαιρία για πολύ λίγους και κατάρα για όλους τους υπόλοιπους. Είμαστε ενάντια στο οικονομικό δόγμα του χθες που έχει καταρρακώσει και την κοινωνία και την φύση. Η Πράσινη πολιτική θέλει να αλλάξει το σύστημα. Επαναφέρει ως κεντρική την έννοια του δημόσιου αγαθού – στην ενέργεια, στις υποδομές, στην στέγη, στην υγεία, στην παιδεία, στο νερό, στις πλατείες, στην πρόσβαση στον καθαρό αέρα και υγιεινή τροφή, στις μετακινήσεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο κ. Κόκκαλης.

«Κλιματική αλλαγή δεν είναι μόνο οι πλημμύρες στη Θεσσαλία, οι φωτιές στην Εύβοια και τον Έβρο, ή η αγροτική παραγωγή που μαραζώνει. Η δήθεν κανονικότητα στην οποία δήθεν θα επιστρέψουμε και η κλιματική αδράνεια των τελευταίων ετών έχουν φέρει υπογεννητικότητα, έλλειψη ασφάλειας, φτωχοποίηση, ακρίβεια, αδιαφάνεια, αναξιοκρατία, αποξένωση των πολιτών από την πολιτική διαδικασία και τελικά υποβάθμιση του κράτους-δικαίου, των θεσμών και της δημοκρατίας. Η λύση δεν μπορεί να είναι μία από τα ίδια.

Χρειάζονται μεγάλες αλλαγές, βάσει των συμπερασμάτων του IPCC, της Συμφωνίας του Παρισιού, των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της Νέας Πράσινης Συμφωνίας στις ΗΠΑ. Μιλάμε για ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικών αλλαγών που ήδη γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, μία επανάσταση στην οποία η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να συνεχίσουμε να ζούμε στον πλανήτη με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη» καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Κόκκαλη.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση