Στρατηγική χαραγμένη στο γόνατο

3 Min Read

Αν νομίζετε ότι προβλήματα «πολιτικού σχεδιασμού» έχει μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ, που τάχα τον έχει αναθέσει στον φαιδρότατο κ. Καρανίκα, κάνετε δύο λάθη. Το πρώτο λάθος είναι να θεωρείτε ότι πράγματι τον πολιτικό σχεδιασμό του κυβερνώντος κόμματος τον κάνει είτε ο Καρανίκας, είτε οποιοσδήποτε άλλος, πέραν του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, που τα έχει καταφέρει, μια χαρά, να καταστεί απόλυτος …μονάρχης της, όπως την διαμόρφωσε, γιαλαντζί «Αριστεράς».

Το δεύτερο λάθος είναι ότι παραβλέπετε τις κωμικές κωλοτούμπες στην απέναντι πλευρά. Όπου, ω του θαύματος, ο πολιτικός σχεδιασμός τόσο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και του ΠΑΣΟΚ, κατέστησαν καθοδηγητή και διαμορφωτή της πολιτικής τακτικής των δύο αυτών κομμάτων τον, κατά Τσίπρα, «έντιμο» και «κεντροδεξιό» Πάνο Καμμένο. Με τις ηγεσίες τους να αυτοπροσδιορίζονται ως …ουρά των ΑΝΕΛ, όταν δήλωσαν ότι δε θα ψηφίζουν τα νομοσχέδια, ακόμη και αν συμφωνούν με το περιεχόμενο τους (!!!), αν δεν τα ψηφίζουν και οι ΑΝΕΛ.

Ομολογώ ότι δεν έχω μάθει ποιος γαλάζιος ή πράσινος, ομόλογος του Καρανίκα, εισηγήθηκε στον Κυριάκο και την Φώφη αυτή την φαεινή ιδέα. Αλλά, είτε τους την εισηγήθηκαν και την αποδέχθηκαν, είτε –ακόμη χειρότερα- είναι δίκης τους εμπνεύσεως, αποδεικνύεται, εκ των πραγμάτων, το ίδιο κωμική. Και φυσικά ατελέσφορη. Απλώς παρακολουθούμε ένα κωμικό αποτέλεσμα που συνιστά αποθέωση της λέξεως κυβίστηση, κοινώς «κωλοτούμπα».

Υποτίθεται ότι με την τακτική αυτή θα επιτύγχαναν να απορριφθεί κάποιο νομοσχέδιο, ώστε να φτάσουμε στην αίρεση της «δεδηλωμένης» κυβερνητικής πλειοψηφίας. Αλλά λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο. Εν προκειμένω τον Πάνο Καμμένο, έναν πρωταθλητή των κυβιστήσεων. Τους την έσκασε με μια νέα κωλοτούμπα. Θα ψηφίσει εκείνο που θεωρούσαν ότι είναι όχι «κόκκινη γραμμή» αλλά «κυανομέλανα» και «ελληνοχριστιανική» για δαύτον. Υπερψηφίζει και το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλλου, για το οποίο εμφανιζόταν να βγάζει φλύκταινες. Διότι η εξουσία, και μάλιστα σε ρόλο …στρατάρχη, είναι πολύ γλυκιά για να την διακινδυνεύσει κανείς, εξ αιτίας μιας αλλαγής φύλλου. Οπότε, φυσικότατα, αλλάζει …φύλλο πολιτικής. Απλώς, αφού βεβαιώθηκε ότι το ψηφίζουν οι άλλοι, αφήνει κανέναν Κατσίκη, να κάνει …αντίσταση.

Έτσι, Κυριάκος και Φώφη, αναγκαστικώς, κάνουν και αυτοί μια κωλοτούμπα για να μη φανούν αντιδραστικοί και οπισθοδρομικοί. Ποιος τους είπε να πάρουν στα σοβαρά έναν ψεκασμένο; Και να θεωρούν ότι θα πετύχουν ..πτώση της κυβέρνησης και εκλογές με τέτοια παίγνια;

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση