Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων των παιδικών σταθμών αύριο έξω από το δημαρχείο Κοζάνης

2 Min Read

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει τόσο στους εργαζόμενους των δημοτικών παιδικών σταθμών, όσο και στους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτούς η απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, να εξαγγείλει την υποχρεωτική ένταξη των παιδιών 4 ετών στα νηπιαγωγεία.

Αύριο στις 10.30 έξω από το Δημαρχείο Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους παιδαγωγούς προσχολικής ηλικίας  και τους εργαζομένους των παιδικών σταθμών.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ «η εξαγγελία του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για υποχρεωτική ένταξη των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία βάζει «ταφόπλακα» στη λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες γονείς και σε απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί φιλοξενούν σήμερα παιδιά προνηπιακής ηλικίας (έως το 2006 και νηπιακής ηλικίας), τα οποία παρακολουθούν παιδαγωγικά προγράμματα υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού»

Η ΠΟΕ ΟΤΑ συνεχίζει λέγοντας «η απορρόφηση των περίπου 45.000 προνήπιων αποκλειστικά στα Νηπιαγωγεία, θα έχει σαν αποτέλεσμα την απόλυση 1.300 Παιδαγωγών, οι οποίοι εργάζονται στα Προνηπιακά Τμήματα των Παιδικών Σταθμών από το 2005, με ανανεούμενες συμβάσεις έως το 2020 μέσω του προγράμματος Ε.Σ.Π.Α. (Εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή). Η απόφαση αυτή οδηγεί σε οικονομικό μαρασμό την ήδη υποχρηματοδοτημένη δομή των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών. Τη στιγμή που τα υφιστάμενα οικονομικά προβλήματα οδηγούν Αιρετούς να επιβάλλουν τροφεία, οι Παιδικοί Σταθμοί θα στερηθούν επιπλέον συνολικά περίπου 70.000.000 ευρώ ετησίως μέσω του Ε.Σ.Π.Α. Έχει υπολογίσει η κυβέρνηση πως η έλλειψη της χρηματοδότησης και η μη αντικατάστασή της από κρατική επιχορήγηση θα οδηγήσει το σύνολο των αιρετών στην επιβολή τροφείων και περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των γονιών;».

Μοιραστείτε την είδηση