Συλλαλητήριο την Τετάρτη συλλόγων γονέων για την κατάσταση της Παιδιατρικής Κλινικής

1 Min Read

Την αγανάκτησή τους εκφράζουν τα μέλη συλλόγων γονέων σχολείων της περιοχής για την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η Παιδιατρική Κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου. Μάλιστα, οι σύλλογοι στις 19 Οκτωβρίου συναντήθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα και να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Συγκεκριμένα, προχωρούν σε συλλαλητήριο την ερχόμενη Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στο προαύλιο του Νοσοκομείου, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούν με πορεία στο Δημαρχείο Κοζάνης.

Εκτός της Παιδιατρικής, τους γονείς απασχολεί και η πιθανή ελλιπής θέρμανση στα σχολεία, λόγων των κακών οικονομικών, αλλά και της προοπτικής να μην υπάρχει η απαιτούμενη θερμική ενέργεια από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. «Αρνούμαστε να στείλουμε τα παιδιά μας σε κρύα σχολεία. Εναντιωνόμαστε στην προοπτική λόγω έλλειψης θέρμανσης να αξιοποιηθεί η τηλεκπαίδευση, ενώ δεν υπάρχει καμία μέριμνα μετά τα lockdown για τις ψυχοκοινωνικές και μαθησιακές συνέπειες που προκάλεσαν, καμία ολοκληρωμένη μελέτη, καμία στήριξη μαθητών και γονέων» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Οι γονείς καλούν  όλους τους συλλόγους γονέων να στηρίξουν τις δράσεις, αλλά και άλλα σωματεία και φορείς να στηρίξουν την κινητοποίηση.

Όλγα Τουφεγγοπούλου

Μοιραστείτε την είδηση