Σύλληψη δύο ατόμων με 73 κιλά ναρκωτικά σε περιοχή της Κοζάνης

2 Min Read


Συνελήφθησαν χθες (25-04-2018) το βράδυ σε περιοχή της Κοζάνης, δύο (2) άτομα, ένας 40χρονος ημεδαπός και ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των προαναφερόμενων ατόμων, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κάνναβης.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες το βράδυ εντοπίσθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα τα οποία κινούντο από κοινού από Καστοριά προς Κοζάνη και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε περιοχή της Κοζάνης στα ανωτέρω οχήματα, με οδηγούς τον 40χρονο και τον 39χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά εβδομήντα τρία (73) κιλά και τετρακόσια είκοσι (420) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκαν:
• στο πρώτο Ι.Χ.Ε. όχημα, ένας (1) σάκος που περιείχε είκοσι τέσσερις (24) πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους είκοσι πέντε (25) κιλών και διακοσίων εβδομήντα (270) γραμμαρίων και
• στο δεύτερο Ι.Χ.Ε. όχημα, δύο (2) σάκοι που περιείχαν σαράντα οχτώ (48) πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους σαράντα οχτώ (48) κιλών και εκατόν πενήντα (150) γραμμαρίων.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
• -73- κιλά και -420- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
• -2- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
• -3- κινητά τηλέφωνα και
• -4- κάρτες SIM.

Το προανακριτικό έργο ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Μοιραστείτε την είδηση