Σύλλογος «Φίλοι του βιβλίου”: Την Κυριακή 9 Ιουλίου επιστρέφουν οι «Κυριακάτικες ιστορίες στο χωριό» – Προορισμός η όμορφη Βλάστη

2 Min Read

Η όμορφη Βλάστη θα είναι ο νέος πέμπτος προορισμός του προγράμματος «Κυριακάτικες ιστορίες στο χωριό», που ξεκίνησε να υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία από πέρυσι ο Σύλλογος «Φίλοι του Βιβλίου». 

Ένα λεωφορείο 3B (By Bus Books) εφοδιασμένο με θεματικά λογοτεχνικά κουτιά θα ξεκινήσει από την πόλη της Πτολεμαΐδας, θα ανηφορίσει στη Βλάστη για να πάρει μέρος στις «Γιορτές της γης»  και να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερες από τις ενδιαφέρουσες ιστορίες του τόπου.  

Ξεναγοί μας, στα «πράματα και τα θάματα» της Βλάστης λαϊκοί αφηγητές που θα μυήσουν στις αθέατες πλευρές του χωριού τους.  

Μαζί μας θα είναι και η εικονογράφος Λήδα Βαρβαρούση για να εμπνευστεί από τους αφηγητές  και να απεικονίσει τις  ιστορίες τους.

Συνοδοιπόροι μας, ακόμα,  ο Αργύρης Παφίλης  που θα αφηγηθεί την ιστορία του τόπου, ομάδα εικαστικών για να δημιουργούν τα πορτρέτα των λαϊκών αφηγητών και η Σοφία Καλμανίδου για να εμψυχώνει δημιουργικά τις αναγνώσεις των βιβλίων.

Συνοδοί μας πάντα σ’ αυτές τις «Κυριακάτικες ιστορίες στο χωριό» και οι παραδοσιακές μουσικές και γεύσεις του τόπου που ανοίγει την αγκαλιά του για να μας υποδεχτεί.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

9 Ιουλίου 2022

5η Γραμμή Πτολεμαΐδα – Βλάστη 

Αναχώρηση Αφετηρία Κτελ Αστικών Πτολεμαΐδας: 9.00

Βλάστη : 10.00

Oδοιπορικό στους δρόμους και στα μνημεία της Βλάστης: 

10.00 – 12.00

Λαϊκές αφηγήσεις: 12:00 – 13.00

Aναγνωστικές εμψυχώσεις: 13.00 – 14.00

Παραδοσιακό γλέντι και πικ νικ στον Προφήτη Ηλία: 14.30 – 18.00

 

2ο 15θήμερο Αυγούστου 2023

6η Γραμμή/ Πτολεμαΐδα – Περδίκας-Πεντάβρυσος

 

Η δράση θα είναι ανοιχτή σε όλα τα παιδιά που θέλουν να την παρακολουθήσουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  την Αστική Συγκοινωνία Πτολ/δας ή Ι.Χ.  για την μετακίνησή σας.

Μοιραστείτε την είδηση