Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την πύλη του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου πραγματοποίησαν οι παρατάξεις Δακή-Ζεμπιλιάδου και οι ανεξάρτητοι

3 Min Read

Στην πύλη του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Αγίου Δημητρίου συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι εργαζομένων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.
Η πρωτοβουλία ανήκε στις παρατάξεις των Γ. Δακή, Γ. Ζεμπιλιάδων και τους ανεξάρτητους περιφερειακούς συμβούλους Ε. Παναγιωτίδου και Σ. Καμπουρίδη.
«Εκφράζουμε συμβολικά την αντίθεσή μας στο ξεπούλημα των ζωτικών συμφερόντων της Δυτικής Μακεδονίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που χωρίς σχέδιο και με ψεύδη θέλει να διαλύσει όλες τις δομές. Είμαστε καθαρά απέναντι, αγωνιζόμαστε για να υπάρξει καθαρή θέση, με σχέδιο και προγραμματισμό που να διασφαλίζει επενδύσεις και λειτουργία των δομών μας, περιβαλλοντική προστασία και αποκατάσταση» τόνισε ο Γ. Δακής.
«Μπροστά σε αυτό που θα αντιμετωπίσει η περιοχή που θα χάσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, τις Τηλεθερμάνσεις, δεν θα υπάρχει κουβέντα για μετεγκαταστάσεις, θα χάσει 1 δις απο τη συμφωνία που θα ψηφιστέί την Πέμπτη, είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε και να αντισταθούμε στο καταστροφικό νομοσχέδιο» δήλωσε η Γ. Ζεμπιλιάδου.
Απο την πλευράς της η ανεξάρτητη περιφειακή σύμβουλος  και πρώην αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Ε. Παναγιωτίδου ανέφερε πως «είναι φοβερό ότι όλο αυτό το διάστημα δεν κουνιέται φύλλο. Η Περιφέρεια δεν έχει προχωρήσει σε καμία κίνηση να καλέσει τους βουλευτές να αποτρέψουν την ψήφιση του νόμου», ασκώντας δριμεία κριτική στον Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη.
Η συμβολική κινητοποίηση έγινε μεταξύ  10-12 το μεσημέρι και αναγνώστηκε στους παρευρισκόμενους το ψήφισμα που ζητά τη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου άμεσα και κατηγορεί περιφερειάρχη και βουλευτές για πολιτικά παιχνίδια.
Γεωργία Ζεμπιλιάδου και Ελισάβετ Παναγιωτίδου απάντησαν και στη ΓΕΝΟΠ που κατηγόρησε την πρωτοβουλία ως διασπαστική, ενώ ο Γιώργος Δακής ερωτώμενος αν συμφωνεί με την πώληση της ΔΕΗ απάντησε πως πρόκειται για διαφορετικά παράγματα. «Ο καθαρός και διαυγής λογος της Ν.Δ. περί ιδιωτικοποίησης εκφράζει τις αρχές της φιλελεύθερης οικονομίας, προβλέπει επενδύσεις, σχέδια,  χρήματα για τη ΔΕΗ κι ένα καθαρό στρατηγικό σχεδιασμό» είπε χαρακτηριστικά.
«Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή δεν θα πρέπει να βασανίζει κανέναν το ερώητμα ποιανού είναι η ΔΕΗ» είπε απευθυνόμενη στη ΓΕΝΟΠ η Ε. Παναγιωτίδου, ενώ η Γ. Ζεμπιλιάδου δήλωσε πως τώρα είναι η ώρα του αγώνα.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση