Συνάντηση Δήμου Κοζάνης- ΔΕΥΑΚ και ΚΕΠΚΑ για το 80% στο νερό

2 Min Read

Συνάντηση με μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΠΚΑ, παρουσία του προέδρου και στελεχών
της ΔΕΥΑΚ είχε την Παρασκευή 18 Μαΐου ο δήμαρχος Κοζάνης. Θυμίζουμε πως το ΚΕΠΚΑ είχε επιτεθεί στη ΔΕΥΑΚ και κατ’επέκταση και στο Δήμο Κοζάνης, κάνοντας λόγο για διατήρηση του 80%  χωρίς «νομικό έρεισμα», για «δήθεν έργα» που εκτελεί η ΔΕΥΑΚ και πως ο λόγος διατήρησης του είναι τα οικονομικά προβλήματα της εταιρείας. Η ΔΕΥΑΚ απάντησε με σκληρή γλώσσα σημειώνοντας πως το ΚΕΠΚΑ δεν γνωρίζει την ισχύουσα νομοθεσία και πως με τα γραφόμενα του το ΚΕΠΚΑ θίγει την εταιρεία.

Οι δύο πλευρές χθες είχαν συνάντηση στο Δημαρχείο Κοζάνης μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη για να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Ιωαννίδης έγραψε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης πως «είχαμε σήμερα μια εξαιρετικά εποικοδομητική και σε πολύ καλό κλίμα συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας Βασίλη Ιωαννίδη και την Αντιπρόεδρο Βασιλική Διάφα, παρουσία του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ Αχιλλέα Δημητριάδη, του μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ Μανώλη Κουτσοσίμου και στελεχών της επιχείρησης.
Αφορμή ήταν η πρόσφατη ανακοίνωση του ΚΕΠΚΑ σχετικά με το ειδικό τέλος 80% επί της αξίας του νερού, που επιβάλλεται για την κατασκευή έργων ύδρευσης και αποχέτευσης σε όλο το Δήμο μας.
Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν αναλυτικά και τεκμηριωμένα όλα τα στοιχεία, που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα ώστε το ΚΕΠΚΑ να έχει την καλύτερη δυνατή ενημέρωση, καθώς πιστεύουμε πως η σχετική ανακοίνωση του ΚΕΠΚΑ «αδίκησε» τη ΔΕΥΑΚ, λόγω ελλιπούς ενημέρωσης.
Η τεκμηριωμένη κριτική είναι πάντα καλοδεχούμενη και χρήσιμη για την κοινωνία αρκεί να είναι αποτέλεσμα καλής και πλήρους ενημέρωσης και τεκμηρίωσης, που στην προκειμένη περίπτωση δεν υπήρξε.
Σε κάθε περίπτωση η συνεργασία του Δήμου και των νομικών του προσώπων με το ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας είναι δεδομένη και θεωρώ αυτονόητο, όπως κάνουμε μέχρι σήμερα με τον Πρόεδρο Βασίλη Ιωαννίδη, η σχέση αυτή να συνεχίσει να βασίζεται στην ειλικρίνεια και στην καλή πρόθεση, προς όφελος των δημοτών – καταναλωτών του Δήμου μας».

 

Μοιραστείτε την είδηση