Συνάντηση για να προχωρήσει το μεγάλο έργο ΣΔΙΤ

2 Min Read

Εκπρόσωποι τεχνικών εταιρειών στην Κοζάνη για τα έργα των 80 εκατομμυρίων ευρώ

Την σπουδαιότητα και την ανάγκη υλοποίησης των έργων ΣΔΙΤ στον Δήμο Κοζάνης επιβεβαίωσε και δημόσια ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης συναντήθηκε στο «Κοβεντάρειο» με εκπροσώπους των υποψήφιων εταιρειών που θα αναλάβουν το έργο των 80 εκατομμυρίων. Παρουσία στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, οι εταιρείες ενημερώθηκαν για το έργο και ξεναγήθηκαν στους χώρους που προβλέπονται να γίνουν οι εργασίες.

Μερικά από τα έργα που προβλέπεται να γίνουν μέσω ΣΔΙΤ είναι σχολικά κτίρια και αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως το κλειστό κολυμβητήριο στην ΖΕΠ. Ωστόσο, ο σχεδιασμός (ειδικά για το τελευταίο) είναι τέτοιος που προβλέπει πως θα είναι σε λειτουργία το υπάρχον κολυμβητήριο στο ΔΑΚ, ένα έργο που αν όλα πάνε καλά θα είναι έτοιμο το 2026.

Συνάντηση με υποψήφιους αναδόχους εταιρειών του έργου Σύμπραξης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) του Δήμου Κοζάνης, προϋπολογισμού 80 εκατομμυρίων ευρώ, είχε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Κώστα Βόμβα και υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης εξήρε την σπουδαιότητα υλοποίησης του έργου χαρακτηρίζοντας το κομβικό. Οι κατασκευαστικές δράσεις που περιλαμβάνει είναι θεμελίωση νέων σχολικών κτιρίων, δημιουργία καινούργιων αθλητικών εγκαταστάσεων και η ίδρυση του Κέντρου Διάδοσης & Τεχνολογίας, το οποίο περιλαμβάνεται στο ΔΑΜ.

Μετά τη συνάντηση στο «Κοβεντάρειο», πραγματοποιήθηκε ξενάγηση των εκπροσώπων των δύο εταιρειών στους χώρους, εντός και πέριξ του αστικού ιστού, όπου προβλέπεται να γίνουν τα έργα.

Επισημαίνεται ότι το μεγάλο έργο ΣΔΙΤ, περιλαμβάνει τα εξής σημαντικά έργα που είναι: Ειδικό Νηπιαγωγείο, Ειδικό Δημοτικό, 9ο Νηπιαγωγείο, 14ο Νηπιαγωγείο, Καλλιτεχνικό Σχολείο στο Νέο Κλείτο, Νέο ΕΠΑΛ και Νέο Δημόσιο ΙΕΚ με κατεύθυνση τα «πράσινα» και «ψηφιακά» επαγγέλματα, Κλειστή Κολυμβητική Δεξαμενή στη ΖΕΠ και Κλειστά Γυμναστήρια στο 6ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο και το Κέντρο Διάδοσης & Τεχνολογίας στη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,
Μοιραστείτε την είδηση