Συνάντηση κλιμακίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Μακεδονίας» με αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιούχων της Κοζάνης

2 Min Read

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Μακεδονίας» πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 23/5, συνάντηση με αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) Συνταξιούχων της ΠΕ Κοζάνης.

Το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποτελούνταν από τον Θανάση Χαστά, υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και από τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Γιάννη Βήττα, Γιώργο Γκόγκο και Κώστα Μαλλιούρα.

- Advertisement -

Το κλιμάκιο είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, όπως η συμπίεση του βιοτικού τους επιπέδου και τα μεγάλα προβλήματα στον χώρο της υγείας (υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση, συνταγογράφηση στα χωριά κ.ά.). Μάλιστα έλαβαν και υπόμνημα με τα δίκαια αιτήματα της ΣΕΑ για την υγεία του λαού της περιοχής. Κοινή διαπίστωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και της ΣΕΑ είναι ότι η υγεία στην περιοχή βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο και οριακό σημείο και ότι η λειτουργία των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ στηρίζεται στην υπερπροσπάθεια που καταβάλει το προσωπικό τους.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ανέπτυξε τις θέσεις της για:

  • Το δικαίωμα των συνταξιούχων στην Κοινωνική Ασφάλιση και την αξιοπρεπή σύνταξη.
  • Την πλήρη χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από το κράτος, για να μην πληρώνει διπλά και τριπλά το λαϊκό νοικοκυριό για βασικές του ανάγκες.
  • Την κατάργηση του ειδικού τέλους 80% επί του νερού.
  • Την καθολική παροχή υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, με ιδιαίτερη στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με την ανάπτυξη, στελέχωση και εξοπλισμό των αναγκαίων υποδομών και χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος. Αντιπαλεύουμε τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στους τομείς Υγείας και Πρόνοιας στην Τοπική Διοίκηση που διασπά τον ενιαίο χαρακτήρα τους και ενισχύει την εμπορευματοποίηση τους.

Τέλος, δεσμεύτηκε να συνεχίσει να είναι στο πλευρό του αγωνιστικού κινήματος των συνταξιούχων που αναπτύσσει μια ιδιαίτερα σημαντική δράση στην περιοχή.

Κάλεσε τους συνταξιούχους στις πολλαπλές κάλπες της Κυριακής 26 Μάη να ενισχύσουν το ΚΚΕ παντού, στην ευρωβουλή, στην Περιφέρεια και το Δήμο, με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καθώς περισσότεροι εκλεγμένοι κομμουνιστές, αγωνιστές σημαίνει μεγαλύτερη και ισχυρότερη δύναμη στο πλάι του λαού.

Μοιραστείτε την είδηση