Συνάντηση με συνδικαλιστές της ΔΕΗ είχε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Σωκράτη Φάμελλο

1 Min Read

Συνάντηση με τους συνδικαλιστές του Σπάρτακου είχε  στην Πτολεμαΐδα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος συνοδευόταν από την βουλευτή Καλλιόπη Βέττα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι αυξημένες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, η διαδικασία της απολιγνιτοποίησης, το αίτημα του Συνδικάτου για παράταση του χρόνου λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων και ανάγκη θωράκισης εργαζομένων-επιχείρησης-καταναλωτών απέναντι στο ενεργειακό τσουνάμι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του «Σπάρτακου» αμφότεροι παραδέχθηκαν ότι οι συνέπειες των δεδομένων (τόσο σε Εθνικό όσο και σε Διεθνές επίπεδο) που υπάρχουν αυτή τη στιγμή θα είναι τόσο αρνητικές που ο αντίκτυπός τους θα είναι υπαρκτός για πολλά χρόνια ενώ συμφώνησαν στο ότι οι καταστάσεις απαιτούν επαγρύπνηση και δραστικά μέτρα-κινήσεις από όλους.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την πολεμική κατάσταση στην Ουκρανία, οι δύο πλευρές καταδίκασαν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ευχόμενοι η διπλωματία να οδηγήσει σύντομα σε εξομάλυνση της κατάστασης και στην επικράτηση της ειρήνευσης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,
Μοιραστείτε την είδηση