Συνεχίστηκε ο διάλογος στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης για την απολιγνιτοποίηση

straboy
από straboy
2 Min Read

Συνέχεια στον κύκλο συζητήσεων με θέμα « Ο Δήμος Κοζάνης στην μεταλιγνιτική εποχή: προβληματισμοί για την επόμενη μέρα με καλεσμένους αυτή τη φορά  Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Εργατικό Κέντρο, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και ΑΝΚΟ, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης το βράδυ της  Δευτέρας. Ήταν η τελευταία σύζήτηση σχετικά με την απολιγνιτοποίηση και θα ακολουθήσει σε επόμενη συνεδρίαση η τελική θέση του Δήμου Κοζάνης για το θέμα.

Από πλευράς ΑΝΚΟ, ο Δ/ντης Προγραμματισμού Τάσος Σιδηρόπουλος επισήμανε πως “η απολιγνιτοπολιηση είναι ένα θέμα, που μας απασχολεί εδώ και καιρό και θα συνεχίσει και στο μέλλον καθώς οι συνθήκες, που διαμορφώνονται είναι αρκετά ακραίες. Υπάρχουν πολλά προβλήματα, που άπτονται του οικονομικού και του κοινωνικού περιβάλλοντος και τεχνικά ζητήματα, που πρέπει να επιλυθούν άμεσα. Αυτό που γνωρίζουμε σήμερα είναι πως ξεκίνησαν οι διαδικασίες και σε εθνικό επίπεδο καθώς έγινε αντιληπτό πως η απολιγνιτοποίηση δεν αφορά μόνο την τοπική κοινωνία αλλά είναι Εθνική υπόθεση. Και μπορεί σε επίπεδο χώρας να μιλάμε για αλλαγή ενεργειακού μοντέλου αλλά στην περιοχή μιλάμε για αλλαγή παραγωγικού μοντέλου. Συνεπώς επιζητούμε λύσεις, που θα αντικαταστήσουν μια κυρίαρχη δραστηριότητα, που επί πολλές δεκαετίες δημιούργησε ένα παραγωγικό προφίλ”.

- Advertisement -

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης Άρης Κουρκούτας πρόσθεσε πως “εμείς ως εργαζόμενοι δεν συμφωνούμε με τη βίαη απολιγνιτοποίηση. Το χρονικό διάστημα είναι πάρα πολύ μικρό γιατί οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν δεν μπορούν να αναπληρωθούν σε δύο χρόνια.  Εμείς θέλουμε μια δίκαιη μετάβαση σε βάθος χρόνου 10-15 ετών, ώστε οι θέσεις που θα χαθούν να αναπληρωθούν με ένα πρόγραμμα. Από τη μια στιγμή στην άλλη δεν γίνεται να γίνει η μετάβαση”.

Γιώργος Αδαμίδης: Δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί Περιφέρεια και Δήμοι τι τους περιμένει για την απολιγνιτοποίηση

«Η μοίρα του Πανεπιστημίου είναι συνυφασμένη με τη μοίρα της Δυτικής Μακεδονίας» αναφέρει ο Πρύτανης Θεόδωρος Θεοδουλίδης

«Αστειότητες» χαρακτήρισε ο Βαγγέλης Σημαδράκος την ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης για το ΣΒΑΚ- Να αποσυρθούν τα σενάρια ζητά ο Κώστας Δεσποτίδης

 

Μοιραστείτε την είδηση