Συνεχίζεται η κοινωνική προσφορά του «Χρόνου» και του ΕΚΑΒ με δωρεάν εκπαιδεύσεις πρώτων βοηθειών

2 Min Read

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη σειρά εκπαίδευσης πολιτών στην Κοζάνη

Ακόμη 26 συμπολίτες μας εκπαιδεύτηκαν το πρωί της Πέμπτης στις πρώτες βοήθειες, στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και στην χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Η εκπαίδευση έγινε από διασώστες του ΕΚΑΒ και διοργανώθηκε από την εφημερίδας «Χρόνος» στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς.

Η πρώτη εκπαίδευση έγινε το καλοκαίρι σε 20 συμπολίτες, οι οποίοι συμπλήρωσαν την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και τηρήθηκε σειρά προτεραιότητας. Η δεύτερη εκπαίδευση έγινε με τα άτομα που είχαν δηλώσει συμμετοχή και συμπλήρωναν την αρχική λίστα. Εντός του επόμενου τριμήνου θα πραγματοποιηθεί και μια τρίτη εκπαίδευση για την οποία οι αναγνώστες θα ενημερωθούν μέσω των λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης και της ιστοσελίδας μας.

Κάθε σεμινάριο έχει διάρκεια πέντε ώρες και χωρίζεται σε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση. Στο θεωρητικό μέρος οι εκπαιδευτές ενημερώνουν τους συμμετέχοντες για τους τρόπους ασφάλισης του χώρου γύρω από το θύμα, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν για να παρέχουν και να καλέσουν βοήθεια, τεχνικές και κινήσεις κ.α. Στο πρακτικό μέρος οι συμμετέχοντες καλούνται να εφαρμόσουν στην πράξη όλα αυτά που έμαθαν σε εκπαιδευτικές κούκλες που έχουν τον ρόλο του θύματος.

Η εκπαίδευση έγινε στο εκπαιδευτικό κέντρο «MENTOR” που αποτελεί κομμάτι του Φροντιστηρίου «ΑΙΧΜΗ».

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση