Συνεχίζονται οι παραστάσεις «Βραδιάζει κυρία Γαλάτεια» με την Καίτη Τσιμπέρη (Μαζόχα)

2 Min Read

Μέχρι τις 8 Νοεμβρίου θα συνεχιστούν οι παραστάσεις για το έργο «Βραδιάζει κυρία Γαλάτεια» του Μιχάλη Πιτένη σε σκηνοθεσία Στέλιου Χλιαρά, που ανεβαίνει κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στην Εναλλακτική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου.
Ο Μιχάλης Πιτένης έγραψε ένα έργο με πρωταγωνίστρια την Καίτη Τσιμπέρη, γνωστή και ως Καίτη Μαζόχα, που υποδύεται την Γαλάτεια, μια λαϊκή τραγουδίστρια που αφηγείται γεγονότα από τη ζωή της.
«Την περασμένη άνοιξη συναντήθηκα για πρώτη φορά με το Λευτέρη Γιοβανίδη και μετά τη γνωριμία μας μου ανέφερε ότι ήθελε να κάνει μια παράσταση με πρωταγωνίστρια μια τραγουδίστρια, την Καίτη Τσιμπέρη, τις αφίσες της οποίας είχε δει και του είχαν κάνει εντύπωση. Τότε μου πρότεινε να γράψω το κείμενο και το ανέλαβα με μεγάλη χαρά γιατί εκτιμώ ιδιαίτερα την κ. Τσιμπέρη, που έχει μια σημαντική παρουσία στην περιοχή μας με αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία, δύο αξίες ζηλευτές. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι με το θέατρο δεν έχω ξεκόψει ποτέ» λέει ο Μιχάλης Πιτένης.
Συνεχίζοντας ο συγγραφέας αναφέρει «έτσι λοιπόν ασχολήθηκα με το κείμενο, που πρέπει να διευκρινίσω ότι δεν είναι η ζωή της Καίτης Τσιμπέρη, αλλά μιας τραγουδίστριας που αφηγείται πως ξεκίνησε και μπήκε στο χώρο του τραγουδιού, την περιπέτεια που βίωσε στη ζωή της, κάνοντας έναν μικρό απολογισμό».
Το έργο σκηνοθετεί ο Στέλιος Χλιαράς και μέσα από αυτό ο Μιχάλης Πιτένης θέλησε να δείξει ότι η ζωή μιας τραγουδίστριας δεν είναι όπως την φαντάζεται ο καθένας, με μυστήριο και χαρακτηριστικά νύχτας, αλλά η ζωή μιας γυναίκας που παλεύει να σταθεί στα πόδια της κι έρχεται αντιμέτωπη με τη μοναξιά, θέλοντας να διασώσει τη δική της ψυχή.
«Είναι μια διαφορετική παράσταση, στην οποία θα απολαύσει το κοινό μια σπουδαία ερμηνεύτρια του λαϊκού τραγουδιού που αναμετριέται με έναν νέο αντίπαλο, την υποκριτική και αναλαμβάνει η ίδια το ρόλο της ηθοποιού. Αξίζει κάποιος να δει αυτό το στοιχείο και ειδικά οι πολυάριθμοι θαυμαστές της και να απολαύσει ένα έργο με πρόζα και τραγούδι» καταλήγει ο κ. Πιτένης.

Σωκράτης Μουτίδης

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση