Συνεχίζονται οι… παρεμβάσεις στον χώρο του ΟΣΕ – Άγνωστοι προκαλούν φθορές στην περιοχή

2 Min Read
Για άλλη μια φορά το βαγόνι “φάντασμα” στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό της Κοζάνης μετακινήθηκε. Φαίνεται πως το βαγόνι είναι αρκετά… ανήσυχο και για δεύτερη φορά αποφάσισε να κάνει μια βόλτα πάνω στις ράγες και να “παρκάρει” ακριβώς στο σημείο της διέλευσης πεζών που συνδέει την οδό Αριστοτέλους με την περιοχή “Πλατάνια”.
Το φαινόμενο της μετακίνησης του βαγιονιού από αγνώστους, παρατηρήθηκε πρώτη φορά το καλοκαίρι. Προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα, ο Δήμος Κοζάνης φρόντισε να τοποθετήσει μια σιδηρόβεργα στις ράγες με ηλεκτροκόλληση. Παρόλα αυτά οι άγνωστοι κατάφεραν να την σπάσουν το βράδυ της Τρίτης και να σύρουν για άλλη μια φορά το βαγόνι.
Ωστόσο στον ίδιο χώρο και μόλις λίγα μέτρα από την παλιά αποθήκη του ΟΣΕ, γύρω στις 8:30 το βράδυ άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε ένα δέντρο που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το βαγόνι που χρησιμοποιείται εδώ και ένα χρόνο από ιδιώτη για γυμναστήριο. Ευτυχώς, η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν κινδύνευσε λόγω της άμεσης επέμβασης της πυροσβεστικής, η οποία με δυο οχήματα έσβησε πολύ γρήγορα την πυρκαγιά μικρής έκτασης.
Πιθανολογείται πως αυτοί που έβαλαν την φωτιά ήταν οι ίδιοι που μετακίνησαν το βαγόνι και αυτοί που προκαλούν φθορές στον ίδιο χώρο από το καλοκαίρι. Να σημειωθεί πως τους τελευταίους μήνες έχουν σπάσει όλα τα τζάμια της παλιάς αποθήκης του ΟΣΕ, έχουν καταστραφεί οι ξύλινοι κάδοι που τοποθέτησε η τοπική κοινότητα και σχετικά πρόσφατα ο Δήμος Κοζάνης επανατοποθέτησε προβολείς φωτισμού του χώρου που είχαν σπάσει.
Σωκράτης Μουτίδης
Μοιραστείτε την είδηση