Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους για το θέμα των συμβασιούχων- Σχεδόν κανονικά η αποκομιδή απορριμμάτων στην Κοζάνη- Σοβαρά προβλήματα στην Πτολεμαίδα

2 Min Read
Το θέμα των σκουπιδιών είναι το μεγαλύτερο θέμα της επικαιρότητας σε όλη τη χώρα μιας και σε δεκάδες πόλεις τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά. Ανάμεσα στις πόλεις αυτές και η Πτολεμαίδα, με τους εργαζόμενους στο Δήμο Εορδαίας να καλούν τους πολίτες να μην κατεβάσουν τα απορρίμματα στους κάδους καθώς δεν γίνεται η  αποκομιδή για το θέμα των συμβασιούχων εργαζομένων. Το Σωματείο αποφάσισε τον πλήρη αποκλεισμό του αμαξοστασίου, σε ένδειξη συμπαράστασης στους 33 συμβασιούχους της καθαριότητας στο Δήμο Εορδαίας, και την έξοδο μόνο ενός οχήματος  για την συγκέντρωση  απορριμμάτων μόνο από ευαίσθητες περιοχές ( Νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς, Σχολεία).

Την ίδια ώρα εντελώς διαφορετική είναι η κατάσταση στο Δήμο Κοζάνης, όπου η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται σχεδόν κανονικά με μικροπροβλήματα στην αποκομιδή της ανακύκλωσης.
Θυμίζουμε ότι την περασμένη Πέμπτη, με απόφαση της Δημοτικής Αρχής και υπό το φόβο να αποκλειστούν από πιθανή κατάληψη στο αμαξοστάσιο, τα οχήματα της καθαριότητας στάθμευσαν εκτός του αμαξοστασίου, με αποτέλεσμα να μην επηρεαστεί η καθαριότητα από τον αποκλεισμό, που ξεκίνησε την Παρασκευή το πρωί  και θα συνεχιστεί μέχρι την Πέμπτη.

H συγκεκριμένη πάντως απόφαση της Δημοτικής Αρχής ενόχλησε ιδιαίτερα την ηγεσία του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Κοζάνης, με τον Πρόεδρο Γιώργο Χριστοφορίδη να μην κρύβει τη δυσφορία του, σημειώνοντας όμως πως θα τοποθετηθεί αναλυτικά μετά την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων.
Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εργαζομένων, όπου μεταξύ άλλων  αποφασίστηκε αντιπροσωπεία να μεταβεί στην Αθήνα για το συλλαλητήριο της Πέμπτης αλλά και να μην πραγματοποιηθεί αντίστοιχη κινητοποίηση στην Κοζάνη.

Μοιραστείτε την είδηση