«Ασυντόνιστο» το συντονιστικό για τη ΔΕΗ

straboy
από straboy
3 Min Read

Συνεδρίασε το μεσημέρι το συντονιστικό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για θέματα ΔΕΗ, με σκοπό να ενημερωθεί και να αποτιμήσει τα αποτελέσματα της συνάντησης του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρου Καρυπίδη με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η συνεδρίαση έγινε ακόμη μια φορά σε βαρύ κλίμα, καθώς είναι ξεκάθαρο πως τα μέλη του συντονιστικού έχουν τραβήξει το καθένα τη δική του πορεία και δεν υπάρχουν κοινά σημεία επαφής. Πρωταγωνιστές της έντασης ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης και η επικεφαλής της παράταξης «Ελπίδα» Γ. Ζεμπιλιάδου που είχαν ουκ ολίγες λεκτικές αντιπαραθέσεις.

Κατά την ενημέρωση ο κ. Καρυπίδης εξέφρασε την ικανοποιήση του για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό τονίζοντας πως έλαβε δεσμέυσεις για τη στήριξη της λιγνιτικής παταγωγής, τη διεκδίκηση των δωρεάν  δικαιωμάτων ρύπων ενώ έλαβε και τη δέσμευση  να γίνει στην Κοζάνη το πρώτο συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ο κ. Καρυπίδης αναφορικά με το μέλλον της ΔΕΗ υπογράμμισε πως εξήγησε στον Πρωθυπουργό πως δεν δεχόμαστε τα ζητήματα της ενέργειας και τα νερά να παραχωρηθούν σε ιδιωτικά συμφέροντα και έλαβε τη διαβεβαίωση πως η ΔΕΗ θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο σε ποσοτό 51%.

Ο Περιφερειάρχης Θόδωρος τέλος  έκανε ειδική μνεία στο περίφημο «μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος» για το οποίο σημείωσε πως έχει λάβει δέσμευση πως θα προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα  ειδική νομοθετική ρύθμιση για μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας.

«Έτσι με αυτό τον τρόπο και επενδύσεις μπορούμε να προσελκύσουμε και ανάπτυξη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερα επικριτική απέναντι στον Περιφερειάρχη ήταν η Γεωργία Ζεμπιλιαδου  η οποία χαρακτήρισε τον κ. Καρυπίδη «κομματάρχη» και όχι Περιφερειάρχη καθώς όπως τόνισε από την επιστοφή του από την Αθήνα και τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ενημέρωσε επέλεξε να πραγματοποιήσει σύσκεψη στην οποία κάλεσε  μόνο τους βουλευτές και  τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.  Ο κ. Καρυπίδης απαντώντας ανέφερε πως κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους και δεν είναι δική του ευθύνη το ποιοί ανταποκρίθηκαν.

Η κα Ζεμπιλιάδου πάντως κατηγόρησε τον Περιφερειάρχη για μια σειρά από πραγμάτων ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε πως κανείς δεν είχε εξουσιοδοτήσει τον Περιφερειάρχη να  να ανταλλάξει την πώληση της ΔΕΗ  με ένα συνέδριο.

Την αγωνία του για την ταχύτητα των εξελίξεων και την αδυναμία της περιοχής να εκφράσει ουσιαστικό λόγο  εξέφρασε ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, ο οποίος πρόσθεσε πως τρόπος λειτουργίας και αντιδράσεων ευνοεί την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ.

Μοιραστείτε την είδηση