Συνεδριάζει η Εδαφική Επιτροπή ΔΑΜ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

1 Min Read
Το ορυχείο της ΔΕΗ όπως φαίνεται από τον δρόμο προς το χωριό Ακρινή

Την  Πέμπτη θα συνεδριάσει στο Πανεπιστήμιο για τρίτη φορά η Εδαφική Επιτροπή Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Στη συνεδρίαση θα παρουσιαστούν οι θύλακες  Καινοτομίας Π.Ε. Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας και του Κόμβου Υδρογόνου στην Πτολεμαΐδα.

- Advertisement -

Στα θέματα που θα συζητηθούν και τα έργα που θα ενταχθούν στα χρηματοδοτικά προγράμματα ΔΑΜ.

Να θυμίσουμε ότι στόχος της Εδαφικής Επιτροπής είναι να λειτουργεί ως ένας τοπικός κόμβος ενημέρωσης και επικοινωνίας (ως ένα σημείο αναφοράς) μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και της Ειδικής Υπηρεσίας ΔΑΜ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα υποδέχεται τα αιτήματα των τοπικών αρχών- των φορέων-των πολιτών,  θα τα επεξεργάζεται ως προς τη σκοπιμότητα , την συμβατότητα και την επιλεξιμότητα χρηματοδότησης στο πλαίσιο του σχεδιασμού ΔΑΜ, θα τα διαβιβάζει προτεραιοποιημένα προς την Ειδική Υπηρεσία ΔΑΜ και  θα υποβάλλει προτάσεις βελτίωσης του αρχικού σχεδιασμού ΔΑΜ με στόχο την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του.

Το συγκεκριμένο όργανο, είναι το μοναδικό που συμμετέχει, έστω και μερικώς, στο εγχείρημα που λέγεται Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση και αποτελεί την μοναδική «φωνή» της Περιφέρειας και τον θιγόμενων από την απολιγνιτοποίηση περιοχών προς την κεντρική Κυβέρνηση.

Μοιραστείτε την είδηση