Συνελήφθη 28χρονος για παράβαση της δασικής νομοθεσίας σε περιοχή της Καστοριάς – Είχε υλοτομήσει από δημόσια δασική έκταση στην περιοχή του Γράμμου ξυλεία -20- κυβικών μέτρων περίπου

1 Min Read

Χθες, (14-06-2017) το πρωί σε περιοχή της Καστοριάς, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου, συνέλαβαν 28χρονο υπήκοο Αλβανίας, για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και παράνομη είσοδο στη χώρα.

 

- Advertisement -

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και της λαθροϋλοτομίας, καθώς επίσης και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αστυνομικοί εντόπισαν σε ορεινή δασική περιοχή της Καστοριάς, κοντά στην Ελληνοαλβανική μεθόριο, τον 28χρονο μαζί με άλλα δύο άτομα, να υλοτομούν σε δημόσια δασική έκταση χωρίς άδεια της αρμόδιας Δασικής Υπηρεσίας και να έχουν προβεί στην κοπή ξυλείας.

 

Ο 28χρονος, ο οποίος είχε εισέλθει στο Ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση, συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ενώ οι άλλοι δυο εκμεταλλευόμενοι το δύσβατο της περιοχής διέφυγαν της σύλληψης και αναζητούνται.

 

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ξυλεία -20- κυβικών μέτρων περίπου,
  • -4- άλογα και
  • -1- τσεκούρι.

 

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νεστορίου Καστοριάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Μοιραστείτε την είδηση