Ανοιχτός διάλογος για τη Βιβλιοθήκη με αφορμή την μετεγκατάστασή της-Ξεκινάει την Παρασκευή το Φόρουμ

straboy
από straboy
2 Min Read

Ένας ανοιχτός δημόσιος διάλογος με σημείο έναρξης την Παρασκευή, πρώτη μέρα του Φόρουμ για το Έτος Βιβλιοθήκης, είναι ο στόχος της δημοτικής αρχής. «Φιλοδοξούμε να είναι ένας διάλογος που θα ανοίξει και ίσως δεν θα κλείσει ποτέ», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο δήμαρχος Κοζάνης Λ. Ιωαννίδης, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες, ενόψει της έναρξης του Φόρουμ.
«Η χρήση και ο ρόλος της Βιβλιοθήκης είναι ένα σημαντικό ζητούμενο και γι’ αυτό καλέσαμε τους ανθρώπους αυτούς για να συνεισφέρουν με ιδέες και προτάσεις, καθώς η Βιβλιοθήκη είναι ένας χώρος που θα αφήσει το στίγμα του στην ιστορία της Κοζάνης», είπε χαρακτηριστικά ο Λ. Ιωαννίδης και πρόσθεσε «καλούμε τους ανθρώπους της πόλης που έχουν άποψη, να μιλήσουμε για τη βιβλιοθήκη, το μέλλον και την αξιοποίησή της, για το πως μπορούμε να διαχειριστούμε το πολύ σημαντικό και δύσκολο με προκλήσεις έργο».
Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και πρόεδρος της Κοβενταρείου Π. Δημόπουλος σημείωσε πως «το τριήμερο έχει σκοπό και στόχο να δώσει την έναρξη αυτής της διαδικασίας και ταυτόχρονα να έρθουν επισκέπτες που θα είναι πολύτιμοι συνεργάτες τα επόμενα χρόνια, ενώ αναφέρθηκε ότι όλο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο ενός γενικότερου εθνικού σχεδιασμού.
Μάλιστα,  ευρύτερων συνεργειών για τη Βιβλιοθήκη θα εγκαινιαστεί η συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη, αλλά και με την Ριζάρειο Σχολή.

Μοιραστείτε την είδηση