ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Το κλείσιμο της γέφυρας Σερβίων με τρόπο «επιτελικό»

2 Min Read

Το ζήτημα είναι γνωστό από το 2020 όταν διαπιστώθηκε τεχνικό πρόβλημα στη γέφυρα Σερβίων που έθετε ερωτήματα για την ασφάλεια των μετακινήσεων και τη γνωστοποίηση του προβλήματος έκανε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης κ. Κασαπίδης λειτουργώντας με καθαρά επικοινωνιακούς όρους.

Με δηλώσεις του άλλοτε μεγιστοποιούσε το πρόβλημα και άλλοτε ήταν καθησυχαστικός. Ακόμα και την ημέρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας είχαμε αλαλούμ ανακοινώσεων εντελώς αντιφατικών.

Δεν έγινε καμιά προσπάθεια να διασφαλιστούν εναλλακτικές οδικές συνδέσεις με συνέπεια σήμερα να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας αφού η κίνηση θα διέρχεται μέσα από οικισμούς με ακατάλληλο οδικό δίκτυο για μεγάλα φορτηγά αλλά και μεγάλο αριθμό επιβατικών αυτοκινήτων και λεωφορείων.

Πλήρης αδράνεια από το 2020 μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Μια απαγόρευση με βαριές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες για όλο το νομό Κοζάνης και ιδιαίτερα για τους Δήμους Σερβίων και Βελβεντού .

Το επιτελικό κράτος σε πλήρη σύγχυση.

Σήμερα η αντιμετώπιση των συνεπειών είναι πολύ δύσκολη και οι εναλλακτικές λύσεις είναι περιορισμένες. Σε κάθε περίπτωση όμως η πολιτική ανικανότητα κάποιων δεν πρέπει να καταδικάζει ολόκληρες κοινωνίες.

Αλήθεια, ο Υφυπουργός υποδομών κ. Παπαδόπουλος Μιχάλης που βρίσκεται και γιατί κρύβεται;

Ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ προτείνει και θα απαιτήσει να παρθούν αποφάσεις και μέτρα στις εξής κατευθύνσεις

  1. Επίσπευση των εργασιών αποκατάστασης του ειδικού προβλήματος και συνολικά όλης της γέφυρας ώστε να αποκατασταθεί η ασφαλής κυκλοφορία
  2. Άμεσα έργα για τη διασφάλιση της κυκλοφορίας στις εναλλακτικές διαδρομές
  3. Μέτρα οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων και των τοπικών κοινωνιών που επηρεάζονται άμεσα από τη διακοπή της κυκλοφορίας.
  4. Ενίσχυση του κέντρου υγείας Σερβίων με κρίσιμες ειδικότητες γιατρών γιατί τυχόν έκτακτα περιστατικά θα χρειάζονται διπλάσιο χρόνο μέχρι το νοσοκομείο Κοζάνης.

 

Ν.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

 

Μοιραστείτε την είδηση