Σύσκεψη για την πυροπροστασία στο Δήμο Βοΐου

2 Min Read

Τα μέτρα πρόληψης και πυροπροστασίας του Δήμου Βοΐου ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου ήταν το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο στη Σιάτιστα, την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017,  μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Δημητρίου Λαμπρόπουλου, με  συντονιστή τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Ρομπόλα.

Στόχος της σύσκεψης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και η καλύτερη δυνατή προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων εν όψει του καλοκαιριού ώστε να υπάρχει πρόληψη για τις πυρκαγιές.
Εκείνο που επισημάνθηκε είναι ότι η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι άριστη και έτσι πρέπει να συνεχιστεί και τη νέα περίοδο, ώστε να αποτραπούν και να αντιμετωπιστούν  φαινόμενα πυρκαγιών και περιπτώσεις ανεξέλεγκτης καύσης σιτοκαλαμιών στους χώρους ευθύνης του Δήμου.

- Advertisement -

Ο Δήμαρχος Βοΐου ευχαρίστησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Αστυνομικό Τμήμα και το Δασαρχείο για την μέχρι τώρα πολύ καλή συνεργασία και ανέφερε ότι «ο μηχανισμός του Δήμου θα είναι σε επιφυλακή όλο το καλοκαίρι, ώστε με τον κατάλληλο συντονισμό και συνεργασία να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για την αποτροπή και την επέκταση πυρκαγιών ο Δήμος καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων μέσα στα όρια του δήμου να προχωρήσουν σε αποψίλωση από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων υλικών και αντικειμένων και  επισημαίνει σε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τους θερινούς μήνες,  να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Αστυνομικό Τμήμα σε περίπτωσης πυρκαγιάς.

Στη σύσκεψη  συμμετείχαν ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Γκερεχτές Λάζαρος, Ευθυμιάδης Αναστάσιος, Κοτρώτσιος Λουκάς, ο εντεταλμένος Δημοτικός  Σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Ρομπόλας Ιωάννης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης Μαυροματίδης Κων/νος, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού κλιμακίου Νεάπολης Θεοχάρους Γρηγόρης, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σιάτιστας Τζήμτσιος            Κωνσταντίνος, ο Διοικητής του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης  Τσοτυλίου, κ. Σωκράτης Δημόπουλος, ο Δασάρχης Τσοτυλίου Παλαμάς Θεόδωρος και  Πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Βοίου.

Μοιραστείτε την είδηση